Hem APPAR 5 verktyg som hjälper dig med plugget

5 verktyg som hjälper dig med plugget

Publicerat av: Redaktionen

Att ha huvudet i böckerna hela dagen kan ibland bli lite tröttsamt.

Behöver du tips på några superbra verktyg som underlättar dina studier?

Kolla in våra tips på fem digitala verktyg du kan använda för att plugga roligare och mer produktivt!

Att rulla upp ur sängen och ta sig till skolan i det snötäckta höstmörkret kan vara en tuff kamp. Det ökända höstmörkret gillar att konsumera din energi, vilket gör att glosorna blir svårare att memorera, minnestekniken sviktar och presentationerna blir tröttare. Som tur är så finns det ljus i mörkret.

Med hjälp av några smarta digitala verktyg kan du sätta krydda på dina skoldagar och få struktur på dina arbeten. Här är fem tips på några produktiva verktyg som hjälper dig och dina kompisar att plugga mer effektivt.

1. Slack

5 verktyg som hjälper dig med plugget

Appen Slack är den virtuella vattenkylaren. Här kan du hänga tillsammans med andra som pluggar dina ämnen och dela kunskaper med varandra. Självklart kan alla inte minnas allt som sägs på lektionerna, men slår alla sina huvuden ihop så finns det inget som stoppar er från att nå toppbetygen. Ju fler personer som bjuds in desto mer produktivt kan ni plugga.

Använder du Slack kommer du få många aha-ögonblick. Behöver du få dina frågor snabbt besvarade brukar det finnas någon i gruppen som sitter på svaren du behöver.
På Slack kan du och kanalens medlemmar diskutera viktiga frågor som:

  • ”När är provet?”
  • ”Hur räknar man ut k-värdet i sista figuren?”
  • ”Lunchdags, vad sägs??”

Det är det perfekta kommunikationsverktyget där du i realtid kan skicka direktmeddelanden, ha öppna diskussioner och dela media.

2. Evernote

Har du någonsin pluggat tillsammans med en grupp där det känns som att alla verkar göra sin egen grej? Att få sin grupp att samarbeta bra tillsammans kan ibland vara knepigt, därför är det bra att använda ett lagringsprogram så att alla får samma information och är på samma bana.

Evernote är perfekt verktyg för att få din grupp att samarbeta effektivt utan en massa förvirring. Det är ett av de bästa verktygen där du och dina kompisar kan dela information.

Tjänsten kan användas för att organisera, skapa och dela anteckningar. Det sparar er värdefulla tid och skapar diskussioner som leder till produktiva resultat.

3. Prezi

Står du inför en presentation? Vill du imponera på dina lärare och klasskamrater genom att visa upp ditt arbete på ett roligt och proffsigt sätt? Prezi är superenkelt att lära sig och skapar kreativa presentationer som får dina åhörare att höja på ögonbrynen.

Med Prezi skapar du en berättelse med en röd tråd där du tar med dina lyssnare på en resa. Plattformen gör det möjligt att skapa känslofyllda berättelser med många grafiska möjligheter.

Testar du Prezi kommer det snabbt bli självklart varför många av världens största företag använder programmet i sina presentationer.

4. Emaze

Vill du göra din klass riktigt avundsjuk ska du göra en presentation med Emaze. De som tar del av din fantastiska presentation kommer tappa hakan samtidigt som de nojar över varför de själva valde att använda en PP-presentation.

Emaze är nästa generationens presentationsverktyg där du kan skapa unika, interaktiva och händelserika upplevelser både genom 2D och 3D presentationer.
Du kan bädda in Youtubeklipp, bilder, Google maps och dessutom lägga till interaktiva föremål till din presentation.

Skulle du känna att du har gjort ett halvdassigt arbete har du chans att rädda arbetet genom en fantastisk presentation i Emaze.

5. Trello

Känner du dig överöst av läxor? Behöver du få struktur på dina uppgifter? Det bästa sättet att plugga tidseffektivt är att ha en plan. Trello är ett visuellt att-göra-verktyg som förenklar din planering och organiserar din vardag.

Om du är en hängiven twittrare kommer du snabbt att bli bekant med Trello. Vid första ögonkastet möts du av en virtuell vägg med post-its. Du skapar väggar där du och dina inbjudna personer sätter upp post-its, så kallade Cards. På varje Card kan du bland annat kommentera, dela bilder och videos.

Trello är ett lysande verktyg om du vill få en översikt över alla dina framsteg.

Källa: www.gymnasium.se/nyheter/gymnasienyheter

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>