Bli utmanad av de animerade vilda djuren i ny AR-upplevelse!
Hem APPAR Bli utmanad av de animerade vilda djuren i ny AR-upplevelse!

Bli utmanad av de animerade vilda djuren i ny AR-upplevelse!

Publicerat av: Redaktionen

Den 30 juni är det premiär för Naturhistoriska riksmuseets stora utomhusnyhet och AR-upplevelse Mysteriet i parken.

Vad är det för djur som har rymt ut från museet och rör sig fritt i parken?

Kan man svara på djurens frågor får man reda på svaret! Alla är välkomna att delta, när som helst och utan biljett.

Onsdagen den 30 juni 2021 lanserar Naturhistoriska riksmuseet den nya AR-appen Mysteriet i parken. Ett djur har oväntat rymt från museet och rör sig nu fritt i omgivningarna. Vad är det för ett mystiskt djur? Tillsammans med räven får deltagaren spana runt i museets gröna park – Vegaplatsen. Uppdraget är att hitta djuren i parken och svara på frågor från exempelvis fältharen, humlan och kattugglan. Då har man chans att få se det hemliga djuret!

Mysteriet i parken är Naturhistoriska riksmuseets stora sommarnyhet och erbjuder besökarna ett nytt lustfyllt upptäckande utanför museet och den kan upplevas utan förbokad museibiljett.

Syftet med appen är att lyfta fakta om våra svenska djur, museet och omgivningarna på ett lekfullt och underhållande sätt för hela familjen. Det är också ett sätt att möta efterfrågan på utomhusaktiviteter under pandemitider.

Genom AR – Augmented Reality – kan användaren interagera med djuren på olika hot spots utanför Naturhistoriska riksmuseet södra flygel, på den vackra Vegaplatsen.

– Vår målgrupp är barnfamiljer men aktiviteten passar alla nyfikna och vi hoppas att man kommer att tycka att vi presenterar kunskap på ett roligt och annorlunda sätt, säger Louise Tenn, programproducent på museet. Med modern teknik flyttar vi vårt berättande utanför museet! Tips – fyll din picknickkorg och njut av naturen i samband med att du gör aktiviteten. Glad sommar!

Fakta om Mysteriet i parken
Appen Mysteriet i parken finns för Iphone och Android och kan från och med den 30 juni laddas ned på Google Play och App store. Spelplatsen är Vegaplatsen på museets södra sida. Genom GPS-punkter i parken dyker djuren upp framför deltagaren.

Sommaren 2021 på Naturhistoriska riksmuseet
Välkommen att besöka museet med förbokad, kostnadsfri biljett! Återse Tyrannosaurus rex, hör vargarna yla och spana in våra bin i Odla staden. Upplev känslan på Cosmonova och testa vår spännande AR-nyhet Mysteriet i parken! Vi har öppet med omsorg om dig och vår personal med noggranna smittskyddsåtgärder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>