Hem PÅ GÅNG Grattis alla elever – Minecraft Education Edition släpps den första november

Grattis alla elever – Minecraft Education Edition släpps den första november

Publicerat av: Redaktionen

Den första november släpps Minecraft – Education Edition i Sverige och i 41 andra länder.

Mer än 15 000 lärare och elever runt om i världen har testat en tidig version av programmet som släpptes i somras och delat med sig av erfarenheter och synpunkter som hjälpt till att utveckla det.

Den kostnadsfria testversionen är även idag tillgänglig för lärare och elever att använda.

Grattis alla elever – Minecraft Education Edition släpps den första novemberEn lärare som idag använder Minecraft i skolan är Andreas Rahm Eriksson, IT-pedagog på Råbergsskolan, Sigtuna Kommun:

“Med Minecraft Education i undervisningen kan jag tillsammans med eleverna arbeta med flera ämnen samtidigt ur nya infallsvinklar. Funktionerna med programmering är extra spännande!

“Resultatet blir alltid konkret och det är ett utmärkt sätt att synliggöra lärandet. Minecraft bidrar alltid till ett aktivt deltagande bland eleverna, ofta med spontana samarbeten mellan elever som i vanliga fall väljer andra samarbetspartners,” säger Andreas Rahm Eriksson.

Minecraft: Education Edition kan användas som ett digitalt verktyg av både lärare och elever för att på ett kreativt sätt konkretisera ämnen så som exempelvis språk och naturkunskap. Det kreativa lärandet kan även leda till förbättrad inlärning och stimulera samarbetsförmågan hos elever.

“Vi ser Minecraft: Education Edition som en väg in till ett intresse för digitalt skapande och programmering som kan väcka lusten hos elever att på sikt välja en IT-utbildning. Programvaran blir både en nyckel och inspirationskälla till att utvecklas i en allt mer digitaliserad värld,” säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>