Hem PÅ GÅNG Schibsted satsar på programmering för barn och unga

Schibsted satsar på programmering för barn och unga

Publicerat av: Redaktionen

Schibsted lanserar nu projektet Kids Coding Camp även för familjer som inte jobbar inom koncernen, för att inspirera och peppa fler barn och unga att intressera sig för kodning.

”Vi vill göra programmering tillgängligt och ge fler möjlighet att lära sig framtidens språk”, säger Ida Nilsson, Employer Branding Specialist på Schibsted.

Schibsted satsar på programmering för barn och unga

Sedan 1839 har Schibsted byggts på entreprenörskap och innovation och en vision att driva förändring med utveckling som verktyg.

Programmering och kod är därför högst relevant för verksamheten, både idag och i framtiden. Med insikten att alla barn inte har tillgång till ny teknik erbjuder Schibsted därför Kids Coding Camp med syftet att främja digital demokrati genom att tillgängliggöra programmering och kod för fler barn och unga.

2018 startade Schibsted Kids Coding Camp internt för de egna medarbetarnas barn. Det blev en omedelbar succé. Ambitionen är nu att gå utanför Schibsteds väggar och erbjuda Kids Coding Camp för fler barn och unga, både i Sverige och Norge.

Kids Coding Camp känns otroligt kul och viktigt. Kod och programmering finns i dag i Schibsteds DNA och ligger oss varmt om hjärtat, det vill vi såklart att fler ska få ta del av. I förlängningen ser vi stor utvecklingspotential och hoppas kunna ta detta initiativ även till fler nordiska länder där vi är verksamma, säger Ida Nilsson, Employer Branding Specialist på Schibsted.

I Sverige tar Schibsted hjälp av den ideella föreningen Kodcentrum för att hitta deltagare. Genom Kodcentrum öppnas dörrarna till framtidens språk för barn och unga från resurssvaga områden som saknar förutsättningar att på ett naturligt sätt komma i kontakt med programmering.

Vi är jätteglada att vi fått frågan att medverka under Kids Coding Camp. Tillsammans ger vi fler barn möjligheten att upptäcka den digitala världen samtidigt som vi bidrar till att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning. När företag öppnar sina dörrar för den här typen av aktiviteter bidrar vi till inkludering och stärker den digitala demokratin. När barn får möjligheten att ingå i sådana här sammanhang händer det någonting inom dem som stärker deras självförtroende, säger Disa Jernudd, Generalsekreterare på Kodcentrum.

Om Kids Coding Camp

Kids Coding Camp genomförs i Schibsteds hus i Stockholm och Oslo under sportlovet 2020. Kodcentrum står för campets pedagogiska upplägg där barnen får prova på datorfria lekar som ger förståelse för hur programmering fungerar, skapa egna spel i Scratch och bygga spelkontroller med hjälp av spännande digital teknik. Barnen vägleds av studenter från KTH som fungerar som förebilder för vem som kan programmera. I Oslo samarbetar Kids Coding Camp med den ideella föreningen Blå Kors Barnas Stasjon. Syftet med Kids Coding Camp är att genom roliga och lekfulla övningar skapa ett långsiktigt intresse för programmering och digitalt skapande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>