Hem NYHETER Jessica både studerar och jobbar med lön

Jessica både studerar och jobbar med lön

Publicerat av: Redaktionen

Studera och samtidigt jobba med lön. Så ser Jessica Vänerlövs utbildning vid Högskolan Väst ut.

Hon går just nu en grundlärarutbildning med Arbetsintegrerat lärande där hon varvar studier på högskolan med lärarjobb på Brålanda skola.

Utbildningen heter Grundlärare med inriktning årskurs 4-6: Arbetsintegrerad utbildning, 240 hp. Programmet innebär att man studerar samtidigt som man arbetar som lärare under 5,5 år.

Jessica både studerar och jobbar med lön

Jessica Vänerlöv har tidigare hoppat in som vikarie på skolan men inte haft någon lärarbehörighet. Skolans rektor tipsade henne om den här utbildningen och Jessica sökte den och kom in.

– Jag arbetade redan innan på Brålanda skola, så det var ju relativt nära. Dessutom är det ju den enda AIL-lärarutbildningen i närheten och en av få i Sverige, så det var tursamt att den möjligheten uppstod såpass nära min arbetsplats.

Hon startade i höstas och ångrar inte sitt beslut.

– Vi får hälften lön och hälften bidrag och slipper studielån, det är ju väldigt fördelaktigt.

Fördelen med Arbetsintegrerat lärande i utbildningen är att de kunskaper hon får genom studierna ena dagen direkt kan tillämpas praktiskt andra dagen ute i klassrummet.

– Det vi läser på högskolan kan jag direkt ta med mig till min arbetsplats och man kan observera saker som vi har pratat om på utbildningen redan samma vecka och inte behöva vänta tills utbildningen är klar innan man kan börja använda sig av det.

Upplägget är två studiedagar och tre arbetsdagar varje vecka.

– På måndagar är det studier på högskolan medan jag jobbar som lärare tisdagar till torsdagar för att sedan ha hemstudier på fredagar.

Hon hoppas nu att hon får fortsätta på Brålanda skola under hela sin studietid.

– Förhoppningsvis så är ju min framtid under själva utbildningen ganska klar, att jag är kvar på Brålanda skola och lyckas bli färdig med utbildningen. Efter det så hoppas jag att det fortfarande behövs lärare och jag får en anställning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>