Logitech lanserar Logitech Zone Learn, hörlurar skapade för skolelever för bibehållet fokus
Hem LOGITECH Logitech lanserar Logitech Zone Learn, hörlurar skapade för skolelever för bibehållet fokus

Logitech lanserar Logitech Zone Learn, hörlurar skapade för skolelever för bibehållet fokus

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Logitech Zone Learn, hörlurar med sladd utvecklade för grundskoleelever.

Zone Learn är särskilt framtagna för yngre elever med mindre huvuden och erbjuder en hållbar design och utbytbara öronkuddar och kablar.

Hörlurarnas passform går att anpassa efter användarens huvud, och de är designade för långvarigt fokus och användning i olika typer av undervisningsmiljöer.

Vid framtagandet av Zone Learn har Logitech samarbetat med lärare och elever från idé till slutgiltig prototyp, för att skapa en produkt som är utvecklad för läromiljöer. Hörlurarna är dessutom Chromebook-certifierade (WWCB).

–Vi designade Zone Learn med fokus på ljud i utbildningsapplikationer så att elever på alla nivåer kan ta tillvara på sin uppfinningsförmåga, utveckling och möjligheter utan för många distraktioner. På Logitech har vi decennier av samlad kunskap kring ljud, och med Zone Learn har vi överfört vår expertis på bärbara ljudenheter till ett headset för grundskoleelever, säger Michele Hermann, General manager och Head of education solutions på Logitech.

Enligt en undersökning genomförd av Logitech och Education Week bland över 1 000 lärare svarade 74 procent att en elevs nivå av fysisk komfort har ”viss” påverkan på deras engagemang när de använder pedagogisk teknik. Zone Learn är anpassade för mindre huvuden med justerbart reglage och och ett lätt pannband med mjuk komfort för jämn viktfördelning på huvudet.

Zone Learn är utvecklade med kvalitetsljud, men istället för fokus på musik är ljuddrivrutinerna inställda för att tydliggöra röster och optimerade för digital inlärning, såsom lektioner som involverar tal. Headseten är perfekt för elever som lär sig språk via applikationer, exempelvis engelska och svenska som andraspråk. De går dels att använda som over-ear för mer brusreducering och dels som on-ear för balanserad brusreducering som fortfarande tar in omgivningens ljud. Headsetets skjutbara bommikrofon har en 120-graders vridning, för att smidigt övergå till röstbaserade lektioner.

Zone Learn är extremt hållbara och har genomgått omfattande tester för att möta den amerikanska militärens hållbarhetsstandard för utrustning på 810G (fall på 1,22 meter). Plug-and-play-möjligheter inkluderar varianter med 3,5mm AUX-, USB-A- och USB-C-kontakter, vilket gör att de fungerar med de flesta enheter, operativsystem och konferensplattformar.

Skolor kan enkelt reparera headsetet med valfria, utbytbara öronkuddar och kablar. Det är också möjligt att byta från over-ear- till on-ear-kuddar och vice versa samt växla mellan 3,5 mm, USB-A och USB-C-kablar för flexibilitet och längre livslängd.

Hållbarhetsarbete

Hos Logitech är produkter designade för att ge fantastiska användarupplevelser och minimera miljöpåverkan. Zone Learn är 100 procent fria från PVC, VOC och färg. Dessutom är 22 procent av headsetets plastdelar tillverkade av återvunnen plast (PCR).

Alla Logitech-produkter är certifierade koldioxidneutrala och använder förnybar energi där det är möjligt. Koldioxidavtrycket för alla Logitech-produkter, har reducerats till noll genom att stötta skogsbruk, förnybara energikällor och samhällen som jobbar för att minska koldioxidutsläpp.

Logitech lanserar Logitech Zone Learn, hörlurar skapade för skolelever för bibehållet fokus

Pris och tillgänglighet

Zone Learn finns tillgänglig att beställa från återförsäljare inom skola och utbildning i mitten av maj, till det rekommenderade priset 569 SEK. För mer information, besök vår hemsida, vår blogg eller kontakta oss på LinkedIn, Pinterest, Facebook, Instagram och Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>