Hem NYHETER MDH ger världens lärare interaktiva verktyg

MDH ger världens lärare interaktiva verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Vid Nobel Prize Teacher Summit möter lärare från över 30 länder nobelprispristagare, forskare och fredsaktivister kring ett tema som är viktigt för utbildningsområdet.

Temat för 2019 är “Climate Change Changes Everything”.

Ulrika Florin, Andrea Hvistendahl, Steven Hartman och studenter från rumslig gestaltning – informationsdesign representerar Mälardalens högskola (MDH).

MDH ger världens lärare interaktiva verktyg

Andrea Hvistendahl, Ulrika Florin och Steven Hartman.

Nobel Prize Teacher Summit arrangeras en gång per år i Stockholm och ska bidra till att inspirera världens lärare och ge dem verktyg för att förbättra världen genom att lyfta hållbarhetsfrågorna i skolorna.

Ulrika Florin och Andrea Hvistendahl arrangerar en workshop som de har valt att benämna Planting Tomorrows.

– Vi är väldigt stolta över att arrangera en workshop. Under dagen genomförs fyra parallella workshops och ungefär 90 deltagare kommer att delta i vår workshop. Vi vill ge världens lärare verktyg för att kunna kommunicera med sina elever på andra mer interaktiva sätt än i tal och skrift, säger Ulrika Florin, universitetslektor i informationsdesign.

Studenter från MDH skapar interaktion

Förutom det ärofyllda uppdraget att arrangera en workshop, kommer MDH att stå för pausaktiviteterna med oväntade pop-upp händelser och designartefakter som ska stimulera till informella samtal mellan de 400 deltagarna. Studenter från rumslig gestaltning har arbetat med uppdraget under hösten för att nu presentera resultatet på Münchenbryggeriet i Stockholm.

– Sedan några år tillbaka har studenterna i årskurs 3 arbetat med projekt kring hållbarhetsfrågor inom kursen projektledning för designprojekt. Det känns otroligt roligt att vi i år har genomfört kursen i samverkan med Nobel Prize Teacher Summit. Vi vill lyfta temat kring hållbarhetsfrågor på ett annorlunda, informativt och konstnärligt sätt, säger Andrea Hvistendahl, universitetsadjunkt.

I projekten som MDH representerar integreras vetenskap, lärarfortbildning, konstnärlig gestaltning, och freds- och hållbarhetsarbete för att ge lärarna inspiration och adressera vår tids globala utmaningar.

– Vi tycker att det är intressant att låta konsten möta samhället och lyfta klimatfrågorna på andra premisser än genom traditionell kommunikation, säger Ulrika Florin.

Steven Hartman, gästprofessor i engelska vid MDH, har under flera år varit delaktig i event vid Nobel Prize Museum och kommer under dagen att prata om berättelsernas kraft i samhället.

– Jag vill lyfta berättelsernas roll i samhället och hur de hjälper oss att forma hållbara värden. Hur de får oss att förstå och öppna upp ögonen för nya infallsvinklar – oavsett om det är genom poesi, musik, konst, filmer, vetenskap, sociala rörelser eller romaner. Berättelser hjälper oss redan som barn att förstå omvärlden och därför har de en viktig roll i skolan, säger Steven Hartman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>