Hem NYHETER Mattecentrum får hjälp av Amazon Web Services med att ge fler stöd i matematik

Mattecentrum får hjälp av Amazon Web Services med att ge fler stöd i matematik

Publicerat av: Redaktionen

Molntjänstföretaget Amazon Web Services (AWS) blir Guldsponsor till den ideella föreningen Mattecentrum så att fler barn och unga kan få stöd med gratis läxhjälp i matematik.

Varje vecka får tusentals elever möjligheten att få hjälp med matematik genom Mattecentrum, både via återkommande räknestugor landet runt och med hjälp av de digitala verktyg som Mattecentrum erbjuder.

Tack vare stödet får eleverna möjlighet att bättra på sina kunskaper – och en möjlighet att upptäcka att matematik inte behöver vara krångligt, utan kan vara både intressant och roligt. Stödet är helt gratis för eleverna och bidrag från näringslivet är nödvändiga för att fortsätta driva och utveckla verksamheten.

Det nya samarbetsavtalet mellan Mattecentrum och AWS gäller under ett år och hjälper Mattecentrum att fortsätta sitt viktiga arbete som hela Sverige vinner på.

Mattecentrum får hjälp av Amazon Web Services med att ge fler stöd i matematik

”Vi är oerhört glada och stolta över att AWS har valt att gå in och stödja Mattecentrum som guldsponsor. Mattecentrum har ambitionen att öka den digitala och språkliga tillgängligheten samt att kunna erbjuda stöd i både programmering och teknik.

AWS är med sitt tydliga sociala engagemang, verksamhet och kompetens inom STEM-områdena en perfekt partner för oss. Nu kan vi hjälpa betydligt fler elever och inspirera till yrkesval där matematik är nyckeln till framgång,” säger Karolina Lisslö, Generalsekreterare på Mattecentrum.

AWS stöd till organisationer såsom Mattecentrum ska alltid nå djupare än ett rent ekonomiskt bidrag, och möjliggöra för engagemang i de samhällen där AWS är aktiva.

I samarbetet med Mattecentrum kommer AWS även att ställa upp med volontärer bland sina medarbetare som direkt kan öka sin kontakt och positiva påverkan där de arbetar och bor. AWS anställda har flera olika modersmål och kan med den unika kompetensen hjälpa Mattecentrum att bedriva sina mattestugor på elevernas modersmål. Det hjälper fler att snabbt utveckla sina mattekunskaper.

”Flera av tidernas mest framstående matematiker och vetenskapsmän härstammar från Sverige, och vi är stolta över att bidra till att fostra nästa generations akademiska stjärnor genom vårt stöd till Mattecentrum”, säger Guido Bartels, Nordenchef på AWS. ”I en värld som drivs framåt av data är det viktigare än någonsin att känna sig trygg och bekväm med siffror, och vi på AWS i Sverige ser fram emot att bidra till Mattecentrums fantastiska arbete med att göra ämnet roligt och lättillgängligt.

Vi på AWS i Norden har en diversifierad bakgrund, vi är från olika länder och vi talar olika språk. Genom vårt ideella arbete kommer vi att ge barn möjlighet att studera matematik genom Mattecentrum på olika språk, och vi ser fram emot ett långvarigt samarbete med dem.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>