Hem NYHETER Minecraft: Education Edition tillgänglig för iPad i september 2018

Minecraft: Education Edition tillgänglig för iPad i september 2018

Publicerat av: Redaktionen

Microsofts community för Minecraft: Education Edition fortsätter att växa och har nu 35 miljoner licenser i 115 länder.

I september i år kan ännu fler lärare och elever använda Minecraft: Education Edition då verktyget blir tillgängligt för nedladdning till iPad.

Det digitala verktyget engagerar lärare och elever världen över i ämnen som naturvetenskap och språk, inspirerar till kreativa projekt och hjälper elever att utveckla viktiga färdigheter inom kommunikation och samarbete. Satsningen ger även lärare tillgång till handledningar och andra kostnadsfria resurser via sajten Education.Minecraft.net.

Läs mer om Minecraft: Ecuation Editions tillgänglighet för iPad och fler nyheter här: https://educationblog.microsoft.com/2018/08/minecraft-education-edition-ipad-whats-new-in-edu/.

Minecraft: Education Edition tillgänglig för iPad i september 2018

– Det är glädjande att ännu fler lärare och elever kommer kunna upptäcka naturvetenskapliga ämnen i en inspirerande och kreativ miljö genom Minecraft: Education Edition. Programvaran är en viktig inspirationskälla till att utvecklas i en allt mer digitaliserad värld. Nyheten har fått mycket positiv respons bland lärare som redan använder eller vill komma igång med Minecraft: Education Edition, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft.

Rodrigo Paras, IKT-pedagog på Stockholms stad, har använt Minecraft: Education Edition i sin undervisning sedan lanseringen 2016. Han välkomnar nyheten att programvaran blir tillgänglig för iPad.

– Detta är en game-changer på många sätt och något jag väntat länge på! Att Minecraft: Education Edition blir tillgängligt för iPad gör det möjligt för fler lärare att använda ett kreativt verktyg i undervisningen. Dessutom underlättar det mitt arbete som pedagog och gör att jag kan ägna mer tid åt att göra Minecraft till en utvecklande del av elevernas inlärning, säger Rodrigo Paras, IKT-pedagog på Stockholms stad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>