Hem PEDAGOGSNACK Nu lanseras ”Wake Me Up” – en ny apptjänst som vägleder unga framåt i livet

Nu lanseras ”Wake Me Up” – en ny apptjänst som vägleder unga framåt i livet

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns ”Wake Me Up” – en gratis app-tjänst dit ungdomar kan höra av sig och samtala med utbildade samtalscoacher när livet känns tufft.

Bakom ideella ”Wake Me Up” står initiativtagaren och ledarcoachen Kim Karhu och olika partners.

Nu lanseras ”Wake Me Up” – en ny apptjänst som vägleder unga framåt i livet

Kim Karhu, medgrundare och ordförande för Wake Me Up.

Ibland blir vardagen och alla dess bestyr lite för mycket att hantera. Omställningen att gå från ungdom till vuxen kan vara svår och stor, och då kan det vara bra att prata med någon.

– Vi märker att små problem ofta växer till större problem senare i livet. Därför är det viktigt att fånga upp dem tidigt. Senaste tiden har det blivit än mer tydligt att ungdomar som har det kämpigt behöver hjälp och ett handtag på vägen, säger Kim Karhu, medgrundare och ordförande för Wake Me Up.

Psykisk ohälsa bland unga ökar, och många känner att de behöver någon att prata med. Det kan handla om relationer, om utanförskap eller om oro inför de första stegen på arbetsmarknaden.

Oavsett vad så erbjuder Wake Me Up vägledning och coachning för alla som är mellan 16 och 22 år – kostnadsfritt och med konfidentiellt. Idén till tjänsten föddes ur den stora mängd information som spreds under våren och som visade hur dåligt unga människor mår.

– När jag såg de mörka siffrorna så kände jag väldigt starkt att jag inte kunde vara en i skaran som konstaterar fakta, utan att jag måste göra något åt det, säger Kim Karhu.

Kim Karhu driver företaget Leadership Power, är styrelseordförande i företaget Day2Day Leadership och har mångårig erfarenhet av ledarcoaching.

Med ledarsskapstränaren Magnus Gnisterhed gör han podden ”Ledarskap med Magnus och Kim” som har närmare tre miljoner strömningar per år. Nu står han, tillsammans med bland andra dottern Julia Karhu, bakom lanseringen av Wake Me Up.

– Jag har arbetat med ledarskapsutveckling och coachning i över 20 år och många gånger varit i kontakt med unga människor, och har därför sett vilken otrolig effekt coachning har. Vi vill tillfredsställa ungdomars behov av ett uppvaknande i livet, att de ska tro på sig själva, sina drömmar och våga ta steg i livet och ge det stöd som de kanske inte vill eller kan få hos personer i deras närhet, säger Kim Karhu.

Wake Me Up är en app som finns tillgänglig för nedladdning via App Store och Google Play. Med hjälp av mobilt BankID legitimerar man sig, bokar videosamtal med en av de utbildade samtalscoacherna och pratar ostört och konfidentiellt om allt mellan himmel och jord. Samtalscoacherna är personer med utbildning eller lång erfarenhet av coachning. För att säkerställa kvaliteten på samtalscoacherna genomförs utbildningar, intervjuer och genomgångar av varje sökande, samtidigt som coacherna måste skriva under Wake Me Ups etiska riktlinjer och följa dessa.

Wake Me Up bemöter ungdomars bekymmer och problem i ett tidigt stadie och i en naturlig miljö. Att ventilera sina tankar ska inte innebära kostnader, telefonköer eller väntrum.

– Vi är tummen upp, high-five och en varm kram samtidigt. Vi vill ingjuta mod och energi, och bidra till att unga människor blir starka i sin förmåga att fatta beslut, säger Kim Karhu.

Wake Me Up är en ideell förening, vilket innebär att tjänsten är i behov av samarbetspartners och sponsorer i sitt arbete för ungdomars välmående.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>