Hem PÅ GÅNG Nu öppnar Labbet på Naturhistoriska riksmuseet!

Nu öppnar Labbet på Naturhistoriska riksmuseet!

Publicerat av: Redaktionen

Upptäck, skapa och träffa experter! Välkommen in i vårt nya, kreativa rum Labbet som öppnar till sportlovet.

Vi firar även lovet med kvällsöppet – upptäck museet i ficklampans sken och njut av festlig stämning för hela familjen i vårt stora hus. Välkomna i februari!

Nu öppnar Labbet på Naturhistoriska riksmuseet!NYHET! Upptäck i Labbet

Premiär på sportlovet! Välkommen in i vårt nya, kreativa rum Labbet – här kan du träffa museets experter, se unika samlingsföremål och skapa utifrån spännande teman. Öppet under sportlovet och på lördagar.

Passar från 8 år. Pris: 50 kr

När: 22 februari – 1 mars
Kl. 11-17

 

Premiär för Sköldpaddans resa på Cosmonova

Följ med på en oförglömlig havsresa. Vi följer sköldpaddan Bunji när hon liftar med sjögräs, simmar undan hajar, gömmer sig bland koraller och rider ut stormiga hav i nya filmen Sköldpaddans resa.

Det blir en spännande resa mot målet – tillbaka till stranden där allting en gång började.

Filmen som är 25 minuter lång passar hela familjen och är perfekt att kombinera med ett museibesök. Rekommenderas från 3 år.

Datum: premiär 15 februari

Kvällsöppet

Inled sportlovet med en kväll på museet! Kika i mörka vrår med din ficklampa, spana på djur, upptäck vårt nya, kreativa rum och se spännande filmer på Cosmonova – missa inte nya filmen Sköldpaddans resa!

Fri entré till museet. Förköp gärna din biljett till Cosmonova.

Datum: 21 februari
Tid: kl. 18-21

Sportlov!

Insekter, fåglar och björnbajs! På lovet välkomnar dig in i vårt nya, spännande rum Labbet – skapa, upptäck och träffa experter. Du kan också spela in egen film med Stockholms filmfestival Junior. Få en stor upplevelse på Cosmonova – missa inte nya filmen Sköldpaddans resa.

Datum: 22 februari –1 mars
Tid: kl. 10–18

Filmverkstäder

Gör din egen film med museet som kuliss på sportlovet! Inspireras av våra många föremål och utställningar – kanske filmar du våra stora valar och isbjörnen i Polartrakterna?

Tillsammans med Stockholms filmfestivals filmpedagoger kan du göra en film som kan handla om precis vad du vill. Vi har kläder som du kan klä ut dig i, teknik som du får dig lära dig att använda och du får använda museet som kuliss. På 3 timmar gör du din egen film!

Kostnad 150 kr/barn (privatperson) samt 80 kr/barn i fritidsgrupp/skola.

Datum: 24-28 februari
Tid: kl. 10-13 och 13.45-16.45

Love Evolution. Temahelg för hela familjen

Har du koll på evolution? Vi firar Charles Darwins födelsedag med en spännande temahelg. Gör experiment vid stationer runt hela museet och i vårt nya rum Labbet – utmana en kompis i Evolutionsjakten.

Tillsammans med studenter och forskare från Uppsala universitet, Stockholms universitet och museets personal kan du passa på att få veta mer om evolution på spännande sätt.

Datum: 29 februari – 1 mars
Tid: Kl. 11-17

Forskarfnatt! Evolution pågår (alltid!)

Evolution är utveckling av det som lever. Men hur går det till – och hur arbetar vi på museet med frågor om evolution?

I Forskarfnatt får du träffa museets experter och se spännande föremål. Möt Anders från museets bioinformatikenhet som kommer att berätta om fåglar som gör allt för att synas, mammutar som blev fångar på en ö i ishavet och hur människan hjälper eller stjälper evolutionens förlopp.

För alla nyfikna – stora som små. Varmt välkomna!

Datum: 29 februari -1 mars
Tid: Kl. 12-15

Visning med Dino-Doris

Träffa museets passionerade och blivande dinosaurieforskare. Dino-Doris berättar om sitt absoluta favoritämne och ger exempel på hur en paleontolog jobbar. En dramatiserad visning för dinodiggare i utställningen Fossil och evolution.

Rek. ålder 6-10 år, men alla är välkomna.

Datum: 1/2, 8/2, 15/2, 23/2
Tid: Kl. 12, 13 och 14

Samtliga filmer på Cosmonova

På Cosmonova upplever du världen på nära håll i världens största filmformat och med en ljudupplevelse utöver det vanliga.

I februari kan du se följande filmer på Cosmonova:
A Beautiful Planet
Oceans: Our Blue Planet
Sköldpaddans resa – Premiär 15 februari
Superpower Dogs

Tillfälliga utställningar

Microsculpture

Se en mikroskopisk värld i gigantiskt format – med insektsporträtt uppförstorade till fem meter stora bilder. Utställningen Microsculpture presenterar en samling av insekter som de aldrig setts förr. Denna serie, vackra spännande porträtt fångar insekterna in i minsta detalj och synliggör alla deras strukturer – det som entomologer kallar mikroskulptur.

Resultatet är ett samarbete mellan Oxford University Museum of Natural History och fotografen Levon Biss.

Visas till och med 30 augusti 2020

Nature in me – unga röster om naturen

Vad händer när unga människor själva får verktygen och makten att utforska och berätta sina egna historier? Vad händer vid mötet med naturen? Utställningen är ett utforskande av unga människors förhållande till naturen.

Under 2019 har ARTmovement och Äventyrsgruppen Flaten gemensamt förenat ungdomar med olika bakgrunder och erfarenheter, för att genom kamerans lins möta naturen och sig själva. Deltagarnas skilda bakgrunder och olika livshistorier vittnar om att naturen finns med vid det svåra och kan ge lugn och hopp.

Visas till och med 16 april 2020

Permanenta utställningar

På Naturhistoriska riksmuseet visar vi 11 permanenta utställningar. Här kan du se dinosaurier, djur och växter från hela världen, fossil, mineral och meteoriter, följa människans evolution och mycket mer.

Samtliga utställningar: Den mänskliga resan, Djuret människan, En souvenir för livet, Fossil och evolution, Liv i vatten, Livets mångfald, Polartrakterna, Uppdrag: KLIMAT, Expeditioner, Natur i Sverige och Skatter från jordens inre.

Fri entré till utställningarna

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>