Ny högskoleutbildning för arbete i fritidshem startar nu i Norrtälje
Hem KOMMUNER Ny högskoleutbildning för arbete i fritidshem startar nu i Norrtälje

Ny högskoleutbildning för arbete i fritidshem startar nu i Norrtälje

Publicerat av: Redaktionen

Till hösten 2023 startar en ny högskoleutbildning i Norrtälje kommun.

Det är grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, i samarbete med Linköpings universitet. 

Grundlärarutbildningen med inriktning mot arbete i fritidshem är på tre år och riktar sig till de som vill arbeta på fritidshem, dessutom får man även behörighet att undervisa i specifika ämnen på grundskolenivå. Sista året får man välja vilket ämne man vill rikta in sig på, exempelvis bild eller idrott.

Stor efterfrågan på utbildad fritidspersonal
Enligt Joachim Kahlert, som är intendent på Lärcentrum i Norrtälje, finns det ett stort behov av utbildad Ny högskoleutbildning för arbete i fritidshem startar nu i Norrtälje.

– Det känns kanonbra att vi får hit den här utbildningen, det är en kompetens som är efterfrågad i kommunen och även våra grannkommuner har visat intresse, säger han.

I och med utbildningens start inleder Norrtälje kommun ett samarbete med ett nytt lärosäte: Linköpings universitet. Utbildningen kommer att hållas på distans med studieträffar på Lärcentrum i Norrtälje, i Norrtälje vuxenutbildnings lokaler. Utbildningen startar hösten 2023 och ansökan öppnar våren 2023.

Varför behövs den här utbildningen i Norrtälje?
– Det bidrar till att man ökar utbildningsnivån i kommunen, vilket är ett mål som finns i politiken. Att ha utbildade fritidslärare på våra fritidshem gör kommunen mer attraktiv som bostadskommun för barnfamiljer. Att vi har och utvecklar högre utbildningar är en viktig byggkloss för ett hållbart samhälle i Norrtälje kommun, säger Joachim Kahlert.

Bra för kommunen som arbetsgivare
– Att erbjuda fler högskoleutbildningar på plats i Norrtälje kommun har varit ett av våra prioriterade mål under mandatperioden. Det känns bra att vi kommer kunna erbjuda en utbildning till fritidslärare, det kommer bli bra för både eleverna och kommunen som arbetsgivare i framtiden. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla medarbetare som jobbat med detta, säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden.

Lärcentrum Norrtälje
Lärcentrum Norrtälje tillhör Norrtälje vuxenutbildning som finns på Campus Roslagens område. Genom ett samarbete med olika högskolor och universitet kan lärcentrumet erbjuda högskoleprogram med närträffar och studiegrupper i Norrtälje. Andra utbildningar som hår att läsa är sjuksköterskeprogrammet, förskollärarprogrammet, socionom och tekniskt basår.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>