Anders Enström lärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge finalist till lärarpriset Guldäpplet 2022
Hem EVENT Anders Enström lärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge finalist till lärarpriset Guldäpplet

Anders Enström lärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge finalist till lärarpriset Guldäpplet

Publicerat av: Redaktionen

Ett hundratal lärare har nominerats till lärarpriset Guldäpplet 2022.

Bland dessa har juryn för Stiftelsen DIU utsett årets tre finalister, som presenterades i samband med ett digitalt event på onsdagen 5 oktober.

Anders Enström, förstelärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge är en av finalisterna.

Lärarpriset Guldäpplet delas årligen ut till en eller flera lärare som förnyar lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerar elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Anders Enström lärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge finalist till lärarpriset Guldäpplet 2022

Anders Enström, nominerad förstelärare till lärarpriset Guldäpplet 2022

I pressmeddelandet från Stiftelsen DIU står det

– Årets finalister visar på arbetssätt som gör skolan ”viktig på riktigt” genom att utveckla samspelet med samhället utanför skolan och bidra till en omvärldskontakt som stärker lärprocessen. De visar hur digitalt kompetenta lärare kan vara drivande i att förnya undervisningen i samspel med omvärlden eller för att skapa en personligt anpassad lärmiljö och samtidigt bidra till skolans kollegiala utveckling, säger Peter Becker, juryns ordförande.

Anders Enström, förstelärare i digitalisering, lärare i MA/NO/TK på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge sätter NO-ämnena i en verklig kontext. Från att arbeta med eleverna i projekt där man byggt sitt centrum i Minecraft, till simuleringar eller att skapa appar. Han strävar efter att göra MA/NO/TK konkret och kreativt. Med hjälp av digitala verktyg får Anders till ett lärande som är individuellt anpassat och inkluderande. Anders inspirerar både elever och kollegor med sin glädje och delar kontinuerligt med sig av sina kunskaper till kollegor, både på den egna skolan och nationellt. Anders vill ge alla elever rätten att lyckas oavsett förutsättningar.

Prisutdelning och Guldäpplets Dag
Den slutliga vinnaren av lärarpriset Guldäpplet 2022 utses torsdagen den 20 oktober på Guldäpplets dag i Stockholm. Var och en av de tre finalisterna presenterar sitt arbete och samtalar med forskare. Under Guldäpplets Dag delas också Guldäpplejuryns Särskilda Pris ut. Allt delas även online.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>