Nyheter i Teams och Minecraft Education Edition ska ge ökat engagemang i undervisningen
Hem UNDERSÖKNING Nyheter i Teams och Minecraft Education Edition ska ge ökat engagemang i undervisningen

Nyheter i Teams och Minecraft Education Edition ska ge ökat engagemang i undervisningen

Publicerat av: Redaktionen

Det senaste året har lärare i Sverige och runt om i världen nyttjat teknik för att skapa engagemang bland elever i otaliga digitala klassrum.

Nyheter i Teams och Minecraft Education Edition ska ge ökat engagemang i undervisningenEnligt en ny YouGov-undersökning som beställts på uppdrag av Microsoft anser 71 procent av de tillfrågade lärarna att de med hjälp av tekniken har kunnat förbättra sin undervisningskapacitet och sina instruktioner.

82 procent menar även att tekniken har ökat takten för innovation i både undervisningen och lärandet. Nu presenterar Microsoft nya verktyg och uppdateringar utformade att stödja olika nyckelområden inom undervisning för både lärare och elever.

– Av Microsofts undersökning framkom att åtta av tio lärare anser att lärande inte är bundet till en tid eller plats, säger Mia Forsäng, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft. När skolorna började med distansundervisning i fjol gjorde svenska lärare och pedagoger sitt yttersta för att skapa nya möjligheter för ett aktivt och engagerat lärande. De utvecklade nya strategier anpassade för digital undervisning och hittade nya sätt att skapa gemenskap i klassen.

Nyheter i Minecraft: Education Edition

Microsofts YouGov-undersökning visar att 80 procent av lärarna tror att resurser som har en spelkomponent ökar engagemanget bland eleverna och förståelsen för olika ämnen. Nu presenterar vi nya funktioner i Minecraft: Education Edition. Minecraft Education Edition berikas med Teams och Flipgrid. Microsoft presenterar även Minecraft for Camps and Clubs och gör det möjligt för elever att använda Minecraft: Education Edition utanför klassrummet. Till sommaren kan lägerverksamheter, föreningar och ideella organisationer köpa licenser för Minecraft: Education Edition, och Microsoft Stores kommer att erbjuda utbildningar med Minecraft: Education Edition.

– Vi har lyssnat på lärarnas önskemål och gjort det möjligt att sömlöst integrera Teams med Minecraft: Education Edition. Nu kan lärare bädda in ett Flipgrid-ämne, Forms-undersökningar eller ett bedömningsverktyg med hjälp av en ny Resource-länk. Eleverna kan i sin tur öppna ett Flipgrid-ämne och spela in och dela sitt arbete så att andra kan ta del av världen de har skapat, säger Mia Forsäng.

Teknik som tar reda på hur du mår

I Microsofts YouGov-undersökning fann vi att 81 procent av lärarna tycker att det är mycket viktigt att regelbundet stämma av hur eleverna mår. Teknik kan hjälpa lärare att få kontakt med och bättre förstå sina elever, och dessutom underlätta elevernas utveckling av socioemotionella färdigheter. De här nya verktygen är utformade för att göra just det:

  • Reflect är en kostnadsfri app i Microsoft Teams som hjälper lärare att boka regelbundna avstämningar med enskilda elever eller med hela klassen för att stämma av hur de mår. Reflect hjälper även eleverna att identifiera sina känslor samt att känna igen och förstå hur deras känslor kan påverka lärandet. Appen kan även hjälpa lärare att bättre urskilja enskilda elevers behov.
  • Inbäddade verktyg i OneNote and Teams som exempelvis klistermärken kan hjälpa elever och lärare att bygga relationer. Många lärare säger att Microsoft Flipgrid har varit ovärderligt det senaste året och har hjälpt dem att bygga elevernas självförtroende.

Lärarinitierade chattar i Teams

Den nya funktionen Supervised Chat i Teams blir tillgänglig senare den här månaden och gör det möjligt för utvalda lärare att starta chattar med elever, samtidigt som eleverna inte kan starta nya chattar om inte en lärare är närvarande. Läraren som startat chatten kan inte heller lämna den och andra deltagare får inte ta bort läraren, vilket innebär att eleverna kan delta i trygga diskussioner som aktiveras och övervakas på lämpligt sätt.

Microsoft presenterar läsverktyget Reading Progress

Studier visar att läsförmågan har minskat hos vissa studenter vid distans- och hybridundervisning. Många lärare söker sätt att utvärdera vad deras elever behöver för att hjälpa dem att utvecklas i sin egen takt. För att hjälpa eleverna att läsa introducerar Microsoft ett nytt, kostnadsfritt verktyg.

Oavsett om eleven vill lära sig ett nytt språk eller om läraren försöker höja elevernas allmänna läsförståelse så hjälper Reading Progress eleven att öva sina färdigheter i en säker, studiefrämjande miljö.

Reading Progress blir tillgängligt innan nästa läsår och är kostnadsfritt för alla elever och lärare som använder Microsoft Teams for Education.

Nya verktyg för ökat elevengagemang i klassrummet

Microsoft förbättrar Teams och andra verktyg som ska hjälpa lärare att skapa engagemang och berika lärandet i klassrummet. De nya kostnadsfria erbjudandena kommer att finnas tillgängliga inför nästa läsår och är inspirerade av insikter från utbildningsexperter, lärare och elever.

  • Lärare kommer att kunna dela upp sina elever i arbetsgrupper så att de kan skapa, samarbeta och skicka arbeten tillsammans.
  • Integrerade video- och ljudinspelningar i inlämningsuppgifter. Lärare kan skapa uppgifter där eleverna kan skicka in ljud- och videoinspelningar. Lärare kan också dela mer anpassade uppdragsinstruktioner med video- och ljudinspelningar.
  • Använd favoritappar i Assignments. Lärare vet att vissa appar skapar en aha-upplevelse bland eleverna. Nu kommer lärare att kunna skicka ut uppgifter från en rad olika tredjeparts-appar direkt via Teams.
  • Nya kalenderintegrationer gör det möjligt för eleverna att se när deras lektioner börjar och när en uppgift ska lämnas in, direkt i Teams- och Outlook-kalendern.
  • Uppdateringar i Learning Management System (LMS). Microsoft arbetar med ledande LMS-leverantörer för att förbättra integrationerna mellan LMS och Microsoft Teams, Teams-möten och OneDrive.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>