Prinsparets Stiftelse och Microsoft Sverige har inlett ett partnerskap som sätter ljuset på dyslexifrågan
Hem HÄLSA Prinsparets Stiftelse och Microsoft Sverige i samarbete som sätter ljuset på dyslexifrågan

Prinsparets Stiftelse och Microsoft Sverige i samarbete som sätter ljuset på dyslexifrågan

Publicerat av: Redaktionen

Prinsparets Stiftelse och Microsoft Sverige har inlett ett partnerskap som sätter ljuset på dyslexifrågan.

Samarbetet går bland annat ut på att visa hur modern teknik kan underlätta för barn och unga med läs- och skrivsvårigheter.

Enligt en utredning från Skolverket har mellan sex och åtta procent av elever i grundskolan stora läs- och skrivsvårigheter.

Därför kommer Microsoft och Prinsparets stiftelse också fokusera på att skapa en ökad förståelse för ämnet och på så sätt bidra till en mer likvärdig utbildning.

Prinsparets Stiftelse och Microsoft Sverige har inlett ett partnerskap som sätter ljuset på dyslexifrågan

Sams Dyslexi

Filmen om Sam är ett exempel på en ung individ som tack vare stöttning från specialpedagoger och tekniska verktyg kan gå i en vanlig klass. Det finns många barn som inte får den hjälpen.

De två första delkurserna i kampanjen Dyslexia Awareness, framtagen av den globala välgörenhetsorganisationen Made by Dyslexia, ger lärare kunskap och praktiska exempel på hur man kan skapa ett inkluderande klassrum för alla.

Lika viktigt som det är med tidig strukturerad lästräning är att elever med dyslexi får de anpassningar och stöd de enligt skollagen har rätt till

Se filmen Sams Dyslexi här: https://www.youtube.com/watch?v=77MkeI6SOg4

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>