Hem NYHETER Så ska tekniken utveckla lärandet – barnfestivaldag på Tekniska museet

Så ska tekniken utveckla lärandet – barnfestivaldag på Tekniska museet

Publicerat av: Redaktionen

VR SCI FEST växer och får i samarbete med Tekniska museet egen barnfestivaldag med fokus på tekniken som ska utveckla lärandet.

Utgångspunkten för festivaldagen VR SCI KID är nyfikenheten som både forskare och barn drivs av.

Ambitionen är att ”KIDS-varianten” av festivalen ska leda till upptäckarglädje hos barn samtidigt som VR-bion, som är kärnan i festivaldagen, visar hur teknik kan användas för att lära sig nya saker.

”Jag drog igång VR SCI FEST för att kunna dela insikter om hur VR eller AR kan användas för forskningsändamål. Festivalen växte och blev snabbt populär och vi försöker skapa ett program som intresserar alla: från små barn till FoU-experter. Välkommen att utforska den sfäriska världen av vetenskap!” Elena Malakhatka, Director of VR Sci Lab at KTH

Tema för årets festival är virtuella städer och innehåller futuristiska projekt om hur städer kan tänkas se ut i framtiden med inslag av organiska städer, flygande bilar, humachine distrikt och helt nya typer av byggnader.

Så ska tekniken utveckla lärandet - barnfestivaldag på Tekniska museet

Elena Malakhatka, Director of VR Sci Lab at KTH. Foto Malakhatka

Under dagen visas 360- filmer som på olika sätt relaterar till hållbarhet och barnen kommer till exempel kunna uppleva VR-filmprojektet “Virtual Plant Cell” – en unik och pedagogisk virtual reality experience, som utforskar en plantas submikroskopiska inre värld.

I “2030: smart stadsliv” som är en virtuell verklighetserfarenhet visas smarta städer år 2030 med nytolkade underjordiska offentliga utrymmen och interaktiva gator som aktiveras av hopkopplade enheter.

“Mitt fokus i år ligger på VR, så när Elena frågade om vi inte skulle köra detta ihop blev svaret JA.

Jag hoppas att det blir fullsatt och att fler unga, nyfikna får uppleva VR-bio för första gången hos oss under festivalen”. Linda Sandberg, Programansvarig, Tekniska museet

Vad: Barnfestivaldagen VR SCI KIDS med VR-filmer och workshops som passar barn mellan 4-12 år.  Begränsat antal platser, anmäl dig genom att skriva upp dig på listor på plats.

När: Söndag 20 maj. VR-bio: Kl 11–13 och 14–16 i Robotlabbet på entréplan. Workshops: Kl 12–13 och 14–15 i Innovationslabbet på entréplan.

Var:Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Läs mer här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>