Hem NYHETER Skolkollen förenklar kommunikationen från skolan till hemmet

Skolkollen förenklar kommunikationen från skolan till hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar IST en medborgartjänst för föräldrar och elever.

Skolkollen samlar alla Sveriges skolor på ett och samma ställe för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrar och elever att hitta uppdaterad och tydlig information kring sin skola.

Skolkollen underlättar också vid jämförelse av skolor och val av skola.

Skolkollen förenklar kommunikationen från skolan till hemmet

-Skolkollen kommer att möta det glapp som vi idag upplever finns på marknaden. Att dessutom automatgenerera innehåll underlättar både för skolpersonal och lärare, vilket gör att de får tid över till det som är viktigast, eleverna och lärandet. Föräldrar och elever kan dessutom vara säkra på att det alltid är uppdaterad och riktig information på varje skolas profil, säger Tommy Eklund, VD på IST.

Skolkollen underlättar både för personal i skola och familjen. Personalen kan välja att ta kontroll över sin skolas profil och redigera visst innehåll genom ett premiumkonto. Föräldrar kan förutom att finna uppdaterad och aktuell information jämföra skolor mot varandra. Exempelvis kan de se hur många elever det går på varje skola eller hur många lärare per elev varje skola har. Du hittar också uppdaterad information som automatgenereras kring vilken mat som serveras i skolan idag samt användbara länkar till dina skolsystem.

-Skolkollen gör det enkelt att få koll på sina barns skola. Det hjälper mig att undvika att jag och min familj lagar samma mat hemma som de redan ätit i skolan. Jag får dessutom en enkel översikt av lovdagar och friluftsdagar. Behöver jag ta kontakt med någon så finner jag dem enkelt på samma profil. Allt är samlat på ett ställe vilket sparar tid för mig som förälder, säger Mikael Adlers, Ansvarig för affärsområdet IST Home.

Vill underlätta kommunikationen mellan hemmet och skolan

IST är Nordens största leverantör av IT-lösningar för skola och barnomsorg. Med verksamhetsområdet IST Home vill IST möta hemmen och familjen. Skolkollen är en del i att skapa lösningar som förenklar samarbetet mellan hemmet och skolan. Vi vet att det finns stora utmaningar när det gäller kommunikation och samarbete mellan hem och skola och trots de insatser och investeringar som gjorts saknas lösningar som verkligen fungerar. Vi på IST vill göra det enklare för skolpersonal och föräldrar att mötas och kommunicera på ett smart och tryggt sätt, i en miljö där alla kan känna sig hemma.

IST är Skandinaviens ledande edtech-företag inom administration, lärande och schema med hemmamarknader i Skandinavien och Tyskland. Med smarta lösningar och värdeskapande tjänster hjälper vi elever, lärare, föräldrar och skolledare att utvecklas och hantera sina dagliga utmaningar. Idag har företaget drygt 400 medarbetare och nästan hälften har en bakgrund inom skolan och pedagogik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>