Hem POLITIK Spadtag för ny skola och förskola i Tråvad

Spadtag för ny skola och förskola i Tråvad

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagen togs det första spadtaget för det som ska bli en helt ny skola och förskola i Tråvad.

I strålande solsken och med nybakta kanelbullar på fikaborden så var det eleverna själva som hjälpte till med att ta det traditionsenliga spadtaget.

– Det ska bli jätteroligt med en ny skola, säger Kornelia Pilewska och Elise Thelander som går i årskurs 2.

Spadtag för ny skola och förskola i Tråvad

De nya lokalerna kommer att byggas bakom de nuvarande skolbyggnaderna. Skolan byggs i två plan och kommer rymma 80 elever.

Den nuvarande gymnastiksalen kommer få en uppfräschning och med hjälp av en glasgång länkas ihop med den nya skolbyggnaden. Den gamla matsalen och köket kommer göras om till bibliotek, personalrum och förråd.

– Efter många år och flera skolutredningar har man inte vågat tro på att det kommer att bli av. Jag har tänkt att jag tror på en ny skola när jag ser en spade i marken. Och idag sker det! Det ska bli så kul och spännande att följa bygget och få arbeta i nya anpassade lokaler, säger Miriam Holmgren, rektor på Tråvads skola.

Den nya förskolan, som också får en ny lekgård, blir en enplansbyggnad med plats för 40 barn. Under läsåret kommer barnen på förskolan jobba med temat ”Det stora byggäventyret” och pedagogerna kommer utgå från barnens intressen och förskolans läroplan för på roliga och lärorika sätt låta barnen följa med i resan mot en ny förskola.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt och angeläget att Tråvad får en ny förskola och skola! Genom att satsa på landsbygden ger man alla barn samma förutsättningar och det blir en likvärdighet inom kommunen. Att vi nu kommer få fräscha lokaler och en lärmiljö anpassad för att bedriva bra undervisning i och en ny lekfull utemiljö är också viktiga aspekter att lyfta fram, säger Maria Häggblom, tf. rektor på Tråvads förskola.

Budgeten för den nya skolan och förskolan är 60 miljoner kronor, och planen är att barnen ska kunna flytta in i de nya lokalerna efter läslovet i november 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>