Stockholms filmfestival Junior fortsätter att vara hela Sveriges filmfestival – Vi bjuder alla barn och unga på gratis kvalitetsfilm!
Hem EVENT Stockholms filmfestival Junior öppnar upp igen för hela Sveriges skolklasser – Vi bjuder alla barn och unga på gratis kvalitetsfilm!

Stockholms filmfestival Junior öppnar upp igen för hela Sveriges skolklasser – Vi bjuder alla barn och unga på gratis kvalitetsfilm!

Publicerat av: Redaktionen

I veckan så lättar äntligen landets restriktioner och Stockholms filmfestival Junior bjuder in till delad filmglädje för hela Sveriges skolklasser.

Festivalen har sen 2021 varit en hybrid filmfestival genom digitala plattformen Festival on Demand, och i år välkomnas även publiken tillbaka till utvalda biografer i Stockholmsområdet.

30 kvalitetsfilmer från 29 olika länder samlas under temat “Mamma” och redan nu kan du boka filmerna du vill se!
Idag öppnade festivalens bokning inför evenemanget som kommer att hållas under 6 härliga festivaldagar 28 mars till 2 april. Förra året nåddes över 50 000 unga från alla delar av Sverige. Nu hoppas festivalen på att nå ännu fler, och bjuder åter igen in barn och unga från norr till söder för att se filmer från all världens hörn – helt gratis.

Det är med stor förväntan och spänning som Stockholms filmfestival Junior öppnar upp igen för hela Sveriges skolklasser och våra medlemmar att se internationell kvalitetsfilm under 1 vecka i vår, helt utan kostnad. Vi är också mycket stolta över att BRIO för fjärde året i rad är huvudpartner för festivalen och med oss fortsätter att stötta barnkulturen på ett kreativt sätt. – säger Beatrice Karlsson, Programansvarig Stockholm filmfestival Junior.

Årets öppningsfilm är den animerade filmen “Var är Anne Frank”, en färgsprakande filmatisering av den välkända och gripande berättelsen om Anne Frank och hennes dagbok regisserad av prisbelönta Ari Folman.

Stockholms filmfestival Junior fortsätter att vara hela Sveriges filmfestival – Vi bjuder alla barn och unga på gratis kvalitetsfilm!

”Var är Anne Frank” kommer att visas fysiskt under Stockholms filmfestival Juniors invigning, måndag 28 mars på biograf Grand i centrala Stockholm.

Nu räknar vi ner dagarna till årets festival och vårens höjdpunkt, för er som inte kan vänta kan ni redan idag kolla in årets program och boka filmer på Stockholm filmfestivals hemsida.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>