Hem NYHETER Teknikbussen på plats hos Övik Energi

Teknikbussen på plats hos Övik Energi

Publicerat av: Redaktionen

Vi vet att blandade arbetsgrupper vad det gäller kön, etnicitet och olika bakgrund berikar och främjar innovation och utvecklar oss.

Men vi är också medvetna om att vår arbetsplats inte riktigt speglar samhällets mångfald som vi skulle önska.

Därför hakade vi på initiativet ”Teknikbussen” som i samspel med Destination Jobb och flera andra företag försöker få fler unga tjejer att få upp ögonen för tekniska yrken.

Teknikbussen på plats hos Övik Energi

Tjejerna går i årskurs 8 och ska snart göra sitt programval till gymnasiet.

Teknikbussen hämtade tjejerna för en heldagsturné där de fick träffa andra tjejer som finns i tekniska yrken på företag i Örnsköldsvik.

Hos oss fick de träffa Sara/projektingenjör inom fibernät, Linnea/eltekniker, Anna/arbetsmiljöingenjör och My/processingenjör.

Utbytet ska öka förståelsen för vilka typer av yrken som finns inom industri- teknik- och databranscherna och förhoppningsvis slå hål på en del fördomar om att tjejer inte skulle kunna arbeta här!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>