Hem NYHETER Branschorganisationen för utbildningsteknologi växlar upp och värvar kvalitetschef

Branschorganisationen för utbildningsteknologi växlar upp och värvar kvalitetschef

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, värvar nu en nyckelspelare i arbetet med att uppnå den digitala strategin för skolväsendet genom anställningen av Johanna Karlén.

Johanna har i en tidigare roll varit programansvarig för skolans digitalisering på SKL och tillträder den 1a juni som kvalitetschef med uppdrag att driva branschens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Branschorganisationen för utbildningsteknologi växlar upp och värvar kvalitetschef

Johanna Karlén, tillträdande kvalitetschef Swedish Edtech Industry

Branschorganisationen får nu ordentlig kraft och spetskompetens i kvalitets- och förbättringsarbetet, ett arbete som redan startats med Edtechkartan.se och ett utvecklingsprojekt för att stödja lärare i att välja och värdera digitala lärresurser. Kraftsamling för att driva kvalitetsarbete genom samverkan och samarbete

Vi har under året medverkat intensivt i arbetet med handlingsplanen för skolans digitalisering, som nu är lanserad. Men nu skall den realiseras och arbetet intensifieras, där alla aktörer måste samverka och kraftsamla för att möta de behov som finns.

På vårt bord vill vi speciellt ta ansvar för utveckling av standarder för att systemen ska prata med varandra, bidra till en ökad beställarkompetens och utveckling av fungerande digitala ekosystem som underlättar lärarens arbete och bidrar till en smart undervisning. Rekryteringen av Johanna Karlén kommer att ge oss kraft i det arbetet, säger Jannie Jeppesen, vd på branschorganisationen.

“Jag ser fram emot mitt nya uppdrag, då jag vet att det är via ömsesidig förståelse och samverkan som vi kan skapa bra och fungerande digitala lösningar för skolan, där leverantörerna, precis som beställarna, är viktiga brickor.

Vi ska inte bara samverka, utan samarbeta bransch, huvudmän, organisationer för att få till den verksamhetsnära utvecklingen och de kloka inköpen som vi vet behövs för ändamålsenliga digitala lösningar. Här finns en enorm potential och så mycket spännande att göra. Nu kavlar vi upp ärmarna för att tillsammans utveckla kvalitet och bra digitala ekosystem.” – Johanna Karlén, tillträdande kvalitetschef Swedish Edtech Industry

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>