Tre nya ledamöter i Swedish Edtech Industrys styrelse.
Hem NYHETER Tre nya ledamöter i Swedish Edtech Industrys styrelse

Tre nya ledamöter i Swedish Edtech Industrys styrelse

Publicerat av: Redaktionen

Den 19 maj höll branschorganisationen Swedish Edtech Industry årsmöte där styrelse valdes för kommande år.

Den nya styrelsen har en del nya ansikten samtidigt som kontinuitet upprätthålls med flera som sitter kvar på sina uppdrag.

– Efter fem år som branschförening har vi etablerat oss som ett samlingsforum för branschens gemensamma arbete med kvalitetsfrågor och samverkan för att vässa det digitala ekosystemet för utbildning och lärande, säger Örjan Johansson, styrelseordförande i föreningen.

-Vi är glada över att vi har ett så stort engagemang och intresse av att vara med och bidra i det ideella styrelsearbetet. Engagemanget är ett kvitto på att våra medlemmar ser föreningens arbete som viktigt och nu ser vi fram emot ett spännande år.

Flera av ledamöterna sitter kvar på sina uppdrag under ytterligare ett år, vilket borgar för kontinuitet och är i linje med föreningens stadgar.

– Vi tackar de som lämnar för allt jobb och välkomnar nya och gamla i styrelsen. Ett särskilt stort tack riktar vi till avgående sekreterare Samuel Henningsson, som under fem års tid medverkat till att bygga upp vår viktiga verksamhet. Jag vill också tacka vår valberedning som gjort ett gediget arbete, avslutar Örjan.

Nytillskotten i styrelsen består av:

Anna Åkerfeldt är filosofie doktor i didaktik verksam vid Stockholms universitet och IFous och har en bred erfarenhet av skolans digitalisering med fokus på lärande och undervisning. Anna ska bidra med ett kritiskt forskningsperspektiv på kvalitetsarbetet.

Ronald Bernette är VD på Collegial – ett företag som levererar en lärplattform till svenska storföretag. Ronald beskriver sig som en ambassadör för det livslånga lärandet i arbetslivet.

Magnus Petterson Roos  är vVD och affärsutvecklingschef på Studentlitteratur. Magnus bidrar med en lång och gedigen branscherfarenhet.

Tre nya ledamöter i Swedish Edtech Industrys styrelse.

Tre nya ledamöter i Swedish Edtech Industrys styrelse. Copyright sista bilden: Christoffer Lomfors/Studentlitteratur

Styrelse Swedish Edtech Industry 2022-23

Örjan Johansson, Atea, ordförande

Anna Kraft, Lexplore

Anna Åkerfeldt, forskare (NY)

Anna Tranell, Natur & kultur

Ronald Bernette, Collegial (NY)

Magnus Pettersson Roos, Studentlitteratur (NY)

Hernan Ruiz, Schoolsoft

Joel Hörnqvist, Tempus Information Systems

Sara Zetterberg, Haldor

Pernilla Wikman, Systematic

Valberedningen 2022-23

Valberedningen valdes om på årsmötet och kommer inför nästa årsmöte arbeta med ett förslag på styrelse.

Joke Palmkvist, Liber Valberedningens ordförande

Klas Lilja, InfoMentor

Cecilia Lilja, Natur & kultur

Swedish Edtech Industry drivs ideellt och föreningen finansieras av medlemsavgifter. Som medlem bidrar man till att ta ansvar för en positiv, kvalitativ utveckling och användning av edtech. Enligt föreningens stadgar ska minst en och högst två ledamöter representera en icke-kommersiell aktör verksam inom forskning eller utveckling kopplat till edtechbranschen. Styrelsens ledamöter är inte avlönade.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>