Ungdomar cyklar runt och skänker mellanmål

Under sommaren cyklar ungdomar från Tolvans fritidsgård i Karlstad runt i området och delar ut gratis mellanmål till barn och unga upp till 18 år.

Ungdomar cyklar runt och skänker mellanmål 1Kommunens fritidsgårdar och parklekar har fått medel för att bjuda barn och unga upp till 18 år på enklare måltid/matigare mellanmål under sommaren. På Tolvans fritidsgård har man löst detta på ett  kreativt sätt.

-Vi vet att det är många barn under sommaren som slarvar med mat och mellanmål. Därför bakar ungdomarna pizzabullar, piroger och liknande och gör iordning mellanmålspåsar med lite chips och festis och cyklar runt på området och delar ut, säger Jonas Kristiansson, fritidsledare på Tolvmansgatan.

Under sommaren tar Tolvmansgatans fritidsgård emot feriearbetare vars huvuduppgifter är att skapa aktiviteter för andra barn och ungdomar. Ett läger som leds av feriearbetarna är kock- och baklägren. Oftast blir det en hel del mat över vid dagens slut. Då får feriearbetarna åka med matlådor till stadsmissionen så att även de mindre lyckligt lottade får.

-Det är otroligt roligt att kunna bidra med det lilla vi kan samtidigt som vi minskar matsvinnet och ökar medvetenheten hos ungdomarna, säger Jonas Kristiansson, fritidsledare på Tolvmansgatan.