Hem NYHETER Ungdomar cyklar runt och skänker mellanmål

Ungdomar cyklar runt och skänker mellanmål

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren cyklar ungdomar från Tolvans fritidsgård i Karlstad runt i området och delar ut gratis mellanmål till barn och unga upp till 18 år.

Kommunens fritidsgårdar och parklekar har fått medel för att bjuda barn och unga upp till 18 år på enklare måltid/matigare mellanmål under sommaren.

Ungdomar cyklar runt och skänker mellanmål

På Tolvans fritidsgård har man löst detta på ett  kreativt sätt.

-Vi vet att det är många barn under sommaren som slarvar med mat och mellanmål. Därför bakar ungdomarna pizzabullar, piroger och liknande och gör iordning mellanmålspåsar med lite chips och festis och cyklar runt på området och delar ut, säger Jonas Kristiansson, fritidsledare på Tolvmansgatan.

Under sommaren tar Tolvmansgatans fritidsgård emot feriearbetare vars huvuduppgifter är att skapa aktiviteter för andra barn och ungdomar.

Ett läger som leds av feriearbetarna är kock- och baklägren. Oftast blir det en hel del mat över vid dagens slut. Då får feriearbetarna åka med matlådor till stadsmissionen så att även de mindre lyckligt lottade får.

-Det är otroligt roligt att kunna bidra med det lilla vi kan samtidigt som vi minskar matsvinnet och ökar medvetenheten hos ungdomarna, säger Jonas Kristiansson, fritidsledare på Tolvmansgatan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>