Teach for Sweden förlänger ansökningsperioden
Hem NYHETER Teach for Sweden (TFS) förlänger ansökningsperioden

Teach for Sweden (TFS) förlänger ansökningsperioden

Publicerat av: Redaktionen

Teach for Sweden (TFS) förlänger ansökan till ledarskapsprogrammet till 20 mars 2022.

Organisationen rekryterar akademiker som utbildas till lärare och arbetar på Sveriges mest utsatta skolor.

Teach for Sweden förlänger ansökningsperioden

På det sättet verkar TFS för en likvärdig skola genom ledarskap i klassrummen utifrån övertygelsen att alla barn kan.

Under programmets två år arbetar deltagarna som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare. Samtidigt som de får full lön läser de in en lärarexamen på distans via Luleå Tekniska Universitet och får löpande personlig ledarutveckling. Efter programmet erhåller deltagarna lärarlegitimation.

Än så länge finns det några platser kvar i TFS:s 10:e grupp, som ska påbörja sin ledarskapsresa 2022. Därför har organisationen valt att förlänger ansökningsperioden till senast 20 mars. Ansökan kan stängas tidigare om alla platsa blir fyllda innan dess.

För att kunna gå programmet krävs det minst 90 hp i matematik, teknik, fysik, biologi, kemi, svenska, engelska eller spanska. Studierna ska även ha inkluderat ett självständigt arbete på minst 15 hp. Urvalsprocessen bygger utöver det på olika kompetenser som är avgörande för att kunna göra skillnad; självinsikt, målmedvetenhet, lösningsfokus, social kompetens och struktur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>