Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM ​Fredrik Harstad får läromedelspriset Lärkan 2018

​Fredrik Harstad får läromedelspriset Lärkan 2018

Publicerat av: Redaktionen

Årets vinnare av läromedelspriset Lärkan 2018 i kategorin Gymnasium är Fredrik Harstad.

Han är författare till många omtyckta läromedel från Gleerups inom sfi, svenska och svenska som andraspråk. Priset delas ut på Skolforum den 29 oktober.

​Fredrik Harstad får läromedelspriset Lärkan 2018

​Fredrik Harstad

Fredrik Harstad är en allmänbildad författare, lärare och utvecklingsledare som spänner över flera ämnen; sfi, svenska som andraspråk och svenska. Han har en ödmjuk inställning till författandet och till sina läsare.

Drivkraft att nå elever med annat modersmål än svenska
För Gleerups har Fredrik skrivit flera olika läromedelsserier för elever samt material för lärare om hur de ska ta sig an arbetet med eleverna. Han har stor kunskap om kulturella skillnader och en väldig erfarenhet av att möta elever från olika länder.

– Jag är oerhört glad att ta emot Lärkanpriset, och att juryn uppmärksammar sfi, svenska som andraspråk och vuxenutbildning. Min drivkraft har alltid varit att nå elever med annat modersmål än svenska. Utmaningen är att hitta det vuxna tilltalet, att skriva enkelt utan att förenkla och att dra nytta av all den kunskap som eleverna redan har med sig in i klassrummet, säger Fredrik Harstad.

Engagerad i Skolverkets arbete

Fredrik är också engagerad i Skolverkets arbete med ämnesplaner för både sfi och svenska som andraspråk. Han är snabb på att anpassa sina läromedel efter nya tankar, men har även ett kritiskt förhållningssätt. Nyligen gav Fredrik Harstad även ut ett läromedel i svenska som andraspråk för grundläggande vuxenutbildning.

Fredrik Harstad är mycket insatt i Sveriges sfi- och sva-undervisning och är en god föreläsare och inspiratör för både elever, lärare och utbildningsanordnare

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>