Hem EFTER PLUGGET ​Gratis yoga och träning för studenter – för att motverka stress och psykisk ohälsa

​Gratis yoga och träning för studenter – för att motverka stress och psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Ny termin och nya planer! Men studietiden innebär tyvärr också mycket stress och tidsbrist.

Mecenat ger därför gratis yoga & träning online med Yogobe till alla studenter – för att de enkelt ska få till rörelse och återhämtning i vardagen.

​Gratis yoga och träning för studenter – för att motverka stress och psykisk ohälsa

Studenter får gratis yoga och träning online via Mecenat.

I en oviss framtid kan det vara lätt att överväldigas av kraven på prestation – och just prestationskraven är en av orsakerna till att den psykiska ohälsan ökar bland unga. Mecenat fortsätter därför med satsningen på studenter: Alla studenter med ett Mecenatkort får yoga och träna gratis online med Yogobe för att få till avslappning, återhämtning och regelbunden träning i vardagen.

Under pluggtiden är ofta tempot högt och i de mest intensiva perioderna kan det vara svårt att hinna till träningsanläggningen eller yogastudion. Självklart kan även plånboken sätta käppar i hjulet. Som student kan man nu enkelt ta en paus för fysisk aktivitet eller avslappning hemma. Att träna och yoga online fungerar för alla, oavsett ålder, kön, storlek eller eventuella funktionsnedsättningar.

Yogobe är Nordens största yoga- och träningstjänst online med de ledande instruktörerna, lärarna och inspiratörerna i landet. Med hjälp av videosekvenser kan studenter träna, yoga och meditera med yogalärare som Josefin Bengtsson, Johanna Alvin och Ulrica Norberg, hitta sin rörlighet med Matthew Griffiths eller svettas med Tanja Djelevic – hemma på studentrummet precis när man själv hinner, kan och vill.

Johanna Alvin har tillsammans med Yogobe tagit fram specialanpassade pass för studenter. Efter en dag framför datorn eller på biblioteket ger de en pluggpaus och en chans att ladda om. På Yogobe finns även sekvenser inom avslappning, andningsövningar och meditationer – alla fina verktyg för att förebygga och hantera stress inför tentor och intensiva pluggperioder.

Några av yogans positiva effekter:

  • Ökar koncentrationsförmågan.
  • Skapar lugn, både mentalt och fysiskt.
  • Minskar stress.
  • Hjälper oss hantera jobbiga situationer i livet på ett bättre sätt.
  • Förbättrar sömnen.
  • Stärker självförtroendet.
  • Gör oss lugnare och gladare.
  • Ger en smidigare, starkare och rörligare kropp.
  • Forskning visar även att träning gör oss smartare och att vi lär oss bättre när vi är fysiskt aktiva*.

*Anders Hansen – Hjärnstark.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>