Hem NYHETER ​Nya möjligheter att följa aktivitet och framsteg med Gleerups digitala läromedel

​Nya möjligheter att följa aktivitet och framsteg med Gleerups digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till höstterminen får landets lärare helt nya möjligheter att följa sina elevers aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel.

Det gör uppföljningsarbetet både enklare och roligare.

Förbättrat planeringsverktyg, förenklad navigering och helt nya läromedel i flera ämnen är andra nyheter som kommer.

– Under det senaste året har vi samlat lärare från mellanstadiet till gymnasiet för att tillsammans utveckla nya vyer för elevernas aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups.

Ger snabbt en översikt av elevaktivitet

Resultatet innebär förbättrade översiktsvyer som snabbt ger en bild över elevernas aktivitet i läromedlet, med möjlighet att löpande följa hur det går för klassen såväl som för enskilda elever, för de lärare som använder Gleerups digitala läromedel.

– Dessutom får eleverna större möjligheter att följa sitt eget arbete och sina framsteg i läromedlet, säger Marcus.

Förenklad navigering

​Nya möjligheter att följa aktivitet och framsteg med Gleerups digitala läromedel

En fördel med Gleerups digitala läromedel är att lärare och elever alltid har tillgång till ett aktuellt och uppdaterat läromedel. Nu får samtliga läromedel nya startsidor där man direkt hittar nyheter i innehållet men också når guider och instruktionsfilmer.

– Vi har gjort det ännu enklare och mer flexibelt att navigera i läromedlet. Allt innehåll är sökbart vilket gör det enkelt att snabbt hitta det du söker, säger Marcus.

Förbättrat planeringsverktyg

Planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel är uppskattat av många lärare där man kan skapa egna teman och planeringar och dela med sina elever. Här kan man plocka delar ur olika läromedel och också länka till externt och eget material.

– Utifrån önskemål från våra användare förbättrar vi nu planeringsverktyget. Tydligare planeringar gör det ännu lättare för eleverna att följa den planering som läraren gjort i läromedlet, säger Marcus.

Efterlängtade läromedel i bild och hemkunskap

Till hösten kommer ett flertal helt nya digitala läromedel. Bland annat i bild och hem- och konsumentkunskap.

– Det har länge efterfrågats digitala läromedel i praktiskt-estetiska ämnen. Därför känns det jätteroligt att nu kunna erbjuda digitala läromedel för 7-9 i både bild och hem- och konsumentkunskap, säger Marcus.

Lättläst även för 4-6

Lättlästa texter som alternativ till grundtexten har varit en uppskattad funktion för 7-9 i Gleerups digitala läromedel.

– Äntligen kommer lättlästa textversioner också för 4-6 där huvudinnehållet förklaras på ett mer lättillgängligt sätt, säger Marcus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>