​Studenter i bostadsnöd kan nu flytta in hos Nordic Choice Hotels

Hotellrum och lägenheter erbjuds nu till ett fast månadspris för studenter som kämpar för att hitta boende.

​Studenter i bostadsnöd kan nu flytta in hos Nordic Choice Hotels 1
STUDENTBOENDE: Det här rummet på Comfort Hotel Göteborg står klar för en student i höst.

Att flytta hemifrån för att börja studera har aldrig varit enklare än nu. Som första nordiska hotellkedja erbjuder nu Nordic Choice Hotels studentboenden i både Norge och Sverige. Studenter utan bostad kan börja sina studentår på hotell eller i lägenhet till ett fast månadspris.

– Studentorganisationer och enskilda studenter rapporterar årligen om långa bostadsköer. När vi nu ser att detta fortsatt är ett problem och vi på grund av covid-19 har lediga hotellrum så känns det väldigt bra att kunna erbjuda bostadslösa studenter ett bra alternativ. I nästan varje studentstad där vi har hotell kan man nu boka rum från 30 dagar upp till 90 dagar. Det känns dessutom extra bra att studenterna börjar sin studiedag med en rejäl hotellfrukost i magen, säger Pernilla Bergendahl, driftsdirektör för Comfort Hotel i Sverige

Erbjudandet gäller till den 7 december och betalas i förskott månadsvis. Om gästen bokar två eller tre månader får den en extra rabatt på sin vistelse och kan bo på hotell under hösten för mindre än från 7 500 kronor per månad på de billigaste hotellen. I alla hotell där frukosten serveras ingår den i priset och rummen städas varje vecka.

– I somras erbjöd vi svenskarna att bo obegränsat på våra hotell för ett fast pris. Det blev oerhört väl mottaget. Det här erbjudandet har inspirerats av det och vi tror att det kommer bli populärt. Vi hoppas att vi under hösten får se många flyttkartonger vid sidan av kabinväskorna i våra hotellobbys, säger Pernilla Bergendahl.