Hem Reportage Angered utökar lyckat koncept

Angered utökar lyckat koncept

Publicerat av: Redaktionen

Angereds stadsdelsförvaltning har köpt intelligent kamerabevakning till ytterligare skolor och förskola. Skadegörelsen har minskat kraftigt sedan investeringarna i intelligent integritetsskyddande kamerabevakning startade och Angered är inte längre den stadsdelen med mest skadegörelsekostnader.

– Kostnaderna för kamerabevakningn på skolor och förskolor har minskat med 37 procent för Angereds stadsdelsförvaltning sedan de börjat använda intelligent kamerabevakning. 2013 var första året på länge där Angered inte hade den högsta skadegörelsekostnaden av alla stadsdelarna, säger Johnny Berlic, VD på Mindmancer AB.

skolbevakarbild

– En intressant observation är att den stadsdel som nu har högst skadegörelse valt att använda konkurrerande lösningar jämfört med vad Angered och majoriteten av stadsdelsförvaltningarna valt. Det visar att besluten säkerhetssamordnarna gör får stor inverkan i den vardagliga verksamheten.

En krossad ruta är inte bara glaskostnaden utan du har inställda och försenade lektioner, sämre arbetsmiljö, allt är saker som inte underlättar ett bra studieresultat. Dessa kostnader är något som inte syns i statistiken, men likväl finns de där, säger Johnny.

Investeringsbidrag
– Göteborgs försäkringsbolag vill hjälpa sina kunder att sänka skadekostnaderna genom åtgärder som ger effekt. Stadsdelsförvaltningarna kan därför få investeringsstöd till förebyggande säkerhet som har klart visad effekt. Att Mindmancers intelligenta kamerabevakning räknas dit är ett resultat av minskade skadegörelsekostnader hos alla stadsdelar.

– Genom att stadsdelsförvaltningarna kan man välja att investera genom att köpa eller hyra intelligenta kamerabevakning detta möjliggör investeringsbidrag från stadens försäkringsbolag Göta Lejon. Driftkostnaden för systemet kan vara investering och innefattar en lägre kostnad för verksamheten i längden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>