Hem POLITIK En delseger för bättre skolresultat- men för att gå i mål krävs mod för ett omfattande helhetsgrepp!

En delseger för bättre skolresultat- men för att gå i mål krävs mod för ett omfattande helhetsgrepp!

Publicerat av: Redaktionen

Nu smyger regeringen igenom den första delen av Skolkommissionens viktiga förslag.

Det gör man med en 1,5 miljarder stor satsning på skolor i socioekonomiskt tuffa områden.

En delseger för bättre skolresultat- men för att gå i mål krävs mod för ett omfattande helhetsgrepp!

Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundets ordförande

– Det här är en delseger för bättre skolresultat. Det här har vi som lärare kämpat för länge, problemen med skolsegregationen har vi ju kunnat bevittna från första parkett under lång tid, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande för Lärarförbundet.

Satsningen visar också att regeringen förstår vikten av att lyssna på den genomgripande analys och rekommendation som lärare, forskare och samhällsföreträdare presenterat genom Skolkommissionen.

För att på allvar öka likvärdigheten, höja kunskapsresultaten och förbättra kvaliteten i undervisningen, så behöver politiken våga ta ett omfattande helhetsgrepp.

–Men det här räcker inte. För att gå i mål krävs nu politiskt mod från alla läger att våga genomföra en mer behovsstyrd finansiering och klubba Skolkommissionens förslag i sin helhet, säger Johanna Jaara Åstrand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>