Heltids distansundervisning för kommunens högstadie- och gymnasielever 24 februari-5 mars
Hem Kommuner Heltids distansundervisning för kommunens högstadie- och gymnasielever 24 februari-5 mars

Heltids distansundervisning för kommunens högstadie- och gymnasielever 24 februari-5 mars

Publicerat av: Redaktionen

Från och med imorgon onsdag 24 februari gäller heltids distansundervisning för alla Kungsbacka kommuns högstadieelever, det vill säga elever i årskurs 7-9, och för eleverna i våra gymnasieskolor.

Heltids distansundervisning för kommunens högstadie- och gymnasielever 24 februari-5 mars

Efter en rekommendation från smittskydd Halland övergå Kungsbacka kommunsskolor till heltids distansundervisning för elever som går i årskurs 7-9 och på gymnasiet

Beslutet om distans tas efter en rekommendation från Smittskydd Halland.

Det gäller till och med 5 mars.

Elever som tillhör grundsärskolan omfattas inte av beslutet och har sin skolgång som vanligt. Detta gäller även för gymnasiesärskolan och gymnasiernas introduktionsprogram.

Mer information om vad som gäller kommer till vårdnadshavare och elever från respektive skola

– Det är givetvis olyckligt att informationen kommer så tätt inpå men vill vara snabba med att följa de rekommendationer vi får för att bidra till minskad smittspridning, säger Maria Andersson, skolchef Förskola & Grundskola. Vi har under veckan haft en dialog med smittskydd Halland med anledning av de beslut som fattats i andra regioner om övergång till distansundervisning.

Enligt Smittskydd Halland är smittspridningen av Covid-19 är fortsatt hög i Halland och de ser trendbrott som inger misstanke om att smittspridningen åter kommer att öka. Deras bedömning är även att det i nuläget inte är lämpligt att ytterligare öka närundervisningen för högstadie- och gymnasieskolor i kommunerna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>