Läromedelsföretaget Gleerups och Skolon inleder samarbete
Hem NYHETER Läromedelsföretaget Gleerups och Skolon inleder nu ett samarbete

Läromedelsföretaget Gleerups och Skolon inleder nu ett samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Edtechbolaget Skolon meddelar idag att partnerskap inletts med det svenska läromedelsföretaget Gleerups Utbildning.

Samarbetet innebär att det blir möjligt för Skolons användare att komma åt, använda och köpa hela Gleerups utbud av digitala läromedel direkt i Skolonplattformen.

I Skolons plattform finns idag över 3000 digitala skolverktyg och läromedel från över 100 olika leverantörer. Nu utökas utbudet ytterligare när det kompletta sortimentet av digitala läromedel från Gleerups blir tillgängliga för köp och distribution i Skolon. Gleerups är idag den största utgivaren av digitala läromedel på den svenska marknaden, sett till omsättningsvolym. Skolon bedömer att samarbetet kan ha en positiv påverkan på bolagets omsättning framöver.

Läromedelsföretaget Gleerups och Skolon inleder samarbete

Oliver Lundgren, vd för Skolon, Åsa Steholt Vernerson, vd på Gleerups

– Gleerups är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag, kända för att hålla hög kvalitet och att ligga i framkant gällande utveckling av digitala läromedel.

-Gleerups titlar är de digitala läromedel som vi fått mest frågor kring från våra användare att kunna använda via Skolon. Därför känns det extra roligt att kunna säga att Gleerups utbud nu blir tillgängligt hos oss, säger Oliver Lundgren, vd för Skolon.

Åsa Steholt Vernerson, vd på Gleerups, kommenterar:

– För oss är det viktigt att ge lärare och elever bästa möjliga förutsättningar för att lyckas i skolan, och att våra läromedel finns tillgängliga i de miljöer där användarna befinner sig. Samarbetet med Skolon innebär att vi gör det enklare för våra användare att köpa in och få tillgång till sina digitala läromedel från Gleerups och därmed också sänkta trösklar för att alla ska kunna arbeta digitalt i klassrummet.

Samarbetet innebär att Gleerups läromedel kommer att vara köpbara i Skolons plattform från terminsstart i augusti och att en teknisk integration kommer att genomföras under hösten 2022, för att därefter även kunna möjliggöra distribution via Skolonplattformen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>