Hem NYHETER Ledande IT-specialister går ihop när Xllnc förvärvar Lin Education

Ledande IT-specialister går ihop när Xllnc förvärvar Lin Education

Publicerat av: Redaktionen

Ledande IT-specialister går ihop när Xllnc förvärvar Lin Education

Xllnc köper upp Lin Education, som levererar digitala helhetslösningar till skolvärlden.

Det nya förvärvet ska hjälpa båda varumärkena att utvecklas tillsammans in i framtiden.

– Lin och Xllnc är ledande inom respektive kundsegment. Tillsammans blir vi en stor ledande aktör på två marknader, säger Martin Backman, CEO Xllnc.

Ledande IT-specialister går ihop när Xllnc förvärvar Lin Education

Ledande IT-specialister går ihop när Xllnc förvärvar Lin Education

Xllnc och Lin Education är specialister inom respektive område och går nu ihop. Med en planerad gemensam omsättning om 2,4 miljarder 2019, blir de tillsammans en ledande nordisk aktör.

Xllnc levererar helhetslösningar inom IT till stora företag och myndigheter, medan Lin Education riktar sig till skolor. Tillsammans kommer varumärkena att kunna komplettera varandra och växa sig ännu starkare.

– Detta är en perfekt matchning. Lin Education har gjort samma resa som vi på Xllnc gjort, fast inom skolvärlden och vi inom företagssektorn. Vi delar mycket gemensamma erfarenheter och är båda i framkant inom våra respektive områden, säger Martin Backman.

Ömsesidigt utbyte för utveckling

Affärsmodellerna för båda företagen liknar varandra, där de levererar allt från digitala verktyg till konsultation. Användarna har ofta samma behov och önskemål, för att få vardagen på arbetsplatsen att fungera på ett enklare sätt. Inom vissa områden har skolan kommit längre i utvecklingen än vad företagen gjort, och vice versa. Genom att samla kompetensen inom ett företag kommer man lära av varandra.

– Det kommer att bli ett ömsesidigt utbyte av kunskap. Vi kommer att dela med oss av lärdomar inom våra respektive områden och växa inom både skola och företagssektorn, säger Martin Backman.

Verkar under samma namn

Lin Education startades 2008 och har växt från att ha två anställda och en omsättning på fem miljoner om året, till att nu ha 120 anställda och en omsättning på 500 miljoner. Affärsidén är att leverera allt från datorer, surfplattor till molntjänster kombinerat med strategiskt utvecklingsstöd och processledning kring skolutveckling. Allt för att för att skolan ska förändras och gå in i den digitala tidsåldern. Varumärket Lin Education kommer att fortsätta verka under samma namn, men som en del av företaget Xllnc kommer de att kunna stärka sitt tjänsteerbjudande ytterligare.

– Detta samarbete kommer bli fantastiskt. När vi går tillsammans tror jag det kommer bli väldigt bra synergier och vi förväntar oss att kunna dra stor nytta av varandra, säger Josef Lind, grundare och tidigare CEO, Lin Education.

Något som lockade Xllnc att köpa Lin Education var företagets höga kvalitet. Martin Backman beskriver Lin Educations tilltalande tradition och vinnande kultur som stora anledningar varför han tror på varumärket.

– Lin Education har alltid varit väldigt konsekventa i sitt arbete med att digitalisera skolan. De lägger, precis som vi på Xllnc en stor vikt i att förutom att leverera digitala verktyg och tjänster, även fylla verktygen med ett bra innehåll och kundvärde. Detta har de alltid varit bra på, och kommer att fortsätta vara ledande i branschen även i framtiden, avslutar Martin Backman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>