Hem NYHETER Alfons Åbergs Kulturhus firar Världsboksdagen på åtta olika språk

Alfons Åbergs Kulturhus firar Världsboksdagen på åtta olika språk

Publicerat av: Redaktionen

För att fira Världsboksdagen bjuder Alfons Åbergs Kulturhus in till högläsning på åtta olika språk.

Högstadie- och gymnasieelever från Språkcentrum i Göteborg kommer att läsa för yngre barn på isländska, polska, syriska, somaliska, turkiska, persiska, dari och tigrinja.

Alfons Åbergs Kulturhus firar Världsboksdagen på åtta olika språk

14 000 elever studerar sitt hemspråk genom Göteborg Stads språkcentrum. Totalt handlar det om 70 olika språk som lärs ut av 300 lärare.
– Böcker är såklart centrala när man läser modersmål och vi vill fira Världsboksdagen, säger Annika. Genom att anordna högläsningen vill vi också visa eleverna vilken guldgruva de sitter på med sina språkkunskaper och att de kan få nytta av sitt slit med studierna och använda det till mycket mer än att prata med släktingar eller när de är i sitt ursprungsland, säger Annika Malmryd, enhetschef på Språkcentrum i Göteborg.

Högläsningen sker i Kulturhuset med start klockan 14.00 tisdag 23 april och initiativet är ett nytt samarbete mellan Språkcentrum och Alfons Åbergs Kulturhus.

– Vi är glada över att samarbeta med språkcentrums och deras arbete som bidrar till att skapa ökad mångkultur i Göteborg. Världsboksdagen ligget oss såklart varmt om hjärtat och det här är ett exempel på hur vi vill lyfta barns rätt till att leka och lära på olika sätt, säger Anna Forsgren, VD för Alfons Åbergs Kulturhus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>