Hem NYHETER Load Up North satsar vidare med ”Skills for the Future” och öppnar nytt aktivitetsfält för alla besökare

Load Up North satsar vidare med ”Skills for the Future” och öppnar nytt aktivitetsfält för alla besökare

Publicerat av: Redaktionen

Mässan Load Up North startade ifjol en unik satsning för utbildning- och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

Satsningen blev så lyckad att den nu fått arbetsnamnet ”Skills for the Future” och utökas med ett aktivitetsfält som innehåller olika prova på-aktiviteter när mässan öppnar i Boden 30 augusti.

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog.

Förra årets gjordes en särskilt stor satsning på utbildning och rekrytering där arrangörerna lyckats samla företrädare för arbetsgivare, utbildare och branscher under samma tak. Sex samarbetspartners var med då, och är även med i år.

De är Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisationen ME Maskinentreprenörerna samt Bodens kommun med Björknäsgymnasiet.

Load Up North satsar vidare med ”Skills for the Future” och öppnar nytt aktivitetsfält för alla besökare

Totalt deltog nära 1 000 inbjudna elever i rekryteringssatsningen där alla startar med en vandring efter en kunskapsslinga där varje samarbetspartner berättar om respektive verksamhet på 3 informationsskyltar vardera.

Nytt för i år är att samarbetspartnerna gått samman om ett aktivitetsfält med 12 olika prova på-aktiviteter för att locka folk till branscherna, allt ifrån testkörning av riktiga maskiner till olika tävlingsmoment, men också med aktiviteter som är direkt riktade till alla besökare som elektriskt älgskytte med mera.

ME Maskinentreprenörerna har bland annat med sig en radiostyrd grävmaskin och dumper.

De har också kontrakterat en influencer som heter Hampus Hedström som kommer att medverka på ett antal aktiviteter i landet och kommer till mässan i Boden.

Dessutom finns ett stort antal simulatorer inne i simulatorparken som är i ett tält vid de övriga aktiviteterna, där får alla prova på både grävmaskiner och skogsmaskiner.

Exempelvis har ME Maskinentreprenörerna med sig VR-teknik som de själva ansvarar för och simulator i samverkan med Björknäsgymnasiet som de erbjuder att prova inne i sin monter i tältet.

– Det kommer att bli ett lika underhållande som utbildande inslag för alla besökare på mässan, säger Ulf Sandström som är Nolias projektledare för rekryteringssatsningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>