Hem SFI MDH utbildar regionens skolor inom nyanländas lärande

MDH utbildar regionens skolor inom nyanländas lärande

Publicerat av: Redaktionen

Mälardalens högskolas (MDH) breda kompetens kring nyanländas lärande och svenska som andraspråk tas till vara av Skolverket som gett högskolan i uppdrag att ge flera kurser för att stärka kompetensen hos skolpersonal.

– Det är glädjande att vi har fått så många uppdrag från Skolverket.

Vi har den kompetens som efterfrågas inom området och får samtidigt möjlighet att bidra till skolutveckling i samarbete med huvudmännen, säger Elisabeth Berglund, samordnare för uppdragsutbildning inom förskola och skola vid MDH.

MDH utbildar regionens skolor inom nyanländas lärande 3Det är med anledning av det stora mottagandet av nyanlända i Sverige som Skolverket gett utvalda lärosäten i uppdrag att hålla uppdragsutbildningar inom nyanländas lärande och svenska som andra språk för att kompetensutveckla personalen på landets skolor och på så vis stärka undervisningens kvalitet.

Utbildningarna riktar sig till olika personalgrupper i skolor som möter nyanlända elever. Det kan till exempel handla om studiehandledning och hur nyanlända kan utveckla sina språk och ämneskunskaper.

– Det viktigt att lärare och skolpersonal på alla nivåer har den kunskap som krävs för att på rätt sätt bemöta de som kommer till vårt land och som ska börja eller fortsätta sin skolutbildning här. Vi på MDH har forskning inom området och det här är en möjlighet att förmedla den till skolpersonalen, säger Elisabeth Berglund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>