Hem EVENT Möjligheter och hinder med hållbar digitalisering

Möjligheter och hinder med hållbar digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

Den 19 augusti genomförs konferensen ”Hållbar digitalisering: Möjligheter och hinder” på Högskolan i Skövde.

Konferensen behandlar hur olika aktörers agerande möjliggör och stimulerar en innovativ och hållbar digitalisering.

Möjligheter och hinder med hållbar digitalisering

Konferensen ”Hållbar digitalisering: Möjligheter och hinder” arrangeras den 19 augusti på Högskolan i Skövde och riktar sig till praktiker och beslutsfattare som är verksamma i olika roller, primärt inom kommuner, regioner och myndigheter i Sverige.

Under dagen kommer det behandlas hur olika aktörers, exempelvis EU, nationer, myndigheter, företag och offentliga organisationer, agerande möjliggör och stimulerar en innovativ och hållbar digitalisering – som också är konferensens övergripande tema.

Konferensen belyser flera olika perspektiv och behandlar olika policymässiga, strategiska, ekonomiska, tekniska och juridiska möjligheter, utmaningar och hinder. Den världsledande juristen Andrew Katz, som specialiserat sig på bland annat open source licensering, kommer att berätta om utmaningar kring licensering och patent.

Under dagen kommer det också diskuteras kring olika former av inlåsningseffekter, samt olika dimensioner av öppenhet (öppen programvara, öppna standarder, öppen data etc.) som stimulerar innovation och kan möjliggöra en hållbar digitalisering.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>