Hem SKOLPARTNERNATUR & KULTUR Natur & Kultur Läromedel lanserar högskoleprovsbok

Natur & Kultur Läromedel lanserar högskoleprovsbok

Publicerat av: Redaktionen

”Boken ger dig koll på fallgroparna – och hur du undviker att trilla ner i dem”

Författaren Katarina Streberg Carstorp höjde sig från 1,0 till 1,9 på två månader

Nya Högskoleprovet Metoderna innehåller konkreta metoder för provets alla åtta delar och lösningar till autentiska uppgifter. På ett tydligt och strukturerat sätt övar du dig på de moment som faktiskt testas på provet och får koll på strukturen. Med enkla strategier lär du dig successivt hur du kan nå toppresultat – oavsett om du skriver provet första gången eller gjort det flera gånger.

Innehållet är framtaget av personer som själva genomfört provet med höga poäng. En av dem är Katarina  Streberg Carstorp. Hon arbetade länge som journalist men ville efter ett tag skola om sig till psykolog.

Natur & Kultur Läromedel lanserar högskoleprovsbok

Eftersom gymnasiebetygen inte räckte till valde hon att göra högskoleprovet igen för första gången på sex år. Efter en karriär inom journalistik var inte den verbala delen av provet något problem – däremot hade matematikkunskaperna satt käppar i hjulet. Inför andra provtillfället pluggade Katarina Streberg Carstorp matte två timmar om dagen i två månader och lyckades höja sitt resultat från 1,0 till 1,9.

Här är Katarina Streberg Carstorps tre bästa tips för hur du lyckas komma in på drömutbildningen:

1. Börja plugga i tid

Många börjar plugga alldeles för sent och vid inlärning är upprepning och nötning två betydelsefulla faktorer. Det är bättre att plugga kortare sessioner under längre tid – då sätter sig kunskapen djupare.

2. Plugga på gamla prov – och ta tid!

Att öva på gamla prov är ett väldigt bra knep för att lära sig vilken typ av frågor som man bör behärska. Det är hjälpsamt om du lär dig strukturen av högskoleprovet och dess uppgifter för att kunna slappna av när du väl är där. Gör även gärna gamla prov och ta tid samtidigt – så du är förberedd även för den stressfaktorn.

3. Läs varje fråga noggrant

Inför den verbala delen är det viktigt att du läser igenom både frågorna och svaren noggrant – och ser till att du verkligen förstår vilket svar som efterfrågas. Ofta väger man mellan två svarsalternativ som båda känns rätt, och då är det till stor hjälp att verkligen analysera frågan.

Högskoleprovet Metoderna är utformad i samarbete med Högskoleprovskurser.se. Författarna har hållit kurser i flera år och har därmed stor kunskap i provets struktur. Boken ger dig med andra ord experthjälp om vilka fallgropar som finns – och hur du slipper trilla ner i dem.

Bläddra i ett smakprov ur boken

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>