Öppet hus på Högskolan i Halmstad på torsdag

Vad kan man studera vid Högskolan i Halmstad?

Öppet hus på Högskolan i Halmstad på torsdag 1Hur går högskolestudier till? Hur är studentlivet i Halmstad? Det är några frågor som besökare kan få svar på under öppet hus på Högskolan, som i år äger rum på torsdag, den 28 februari.

På torsdag slår Högskolan i Halmstad upp portarna och välkomnar alla som är intresserade av att få veta mer om Högskolan, våra utbildningar och hur det är att vara student.

– Öppet hus vänder sig främst till presumtiva studenter, till exempel gymnasieungdomar som står inför valet att söka till högre studier i höst, men alla intresserade är välkomna, säger projektledare Sofia Ryan Hägerling.

På öppet hus kan besökarna:

  • besöka utbildningsmässan
  • träffa studenter, lärare och studievägledare
  • gå på guidad rundtur på Högskolan
  • lyssna på miniföredrag om Högskolans utbildningar
  • få karriärtips och råd inför studietiden
  • få veta mer om möjligheter till utlandsstudier

Intresset för Högskolans årliga öppet hus-evenemang brukar vara stort. Besökarna kommer främst från gymnasieskolor, Komvux och arbetsförmedlingen runt om i regionen.

– Förra året hade vi så många som 1 500 besökare. På eftermiddagen brukar även en del föräldrar till gymnasieelever, och allmänhet komma hit för att ta en titt på Högskolan, säger Sofia Ryan Hägerling.

Högskolan i Halmstad har 30 program på grundnivå, 20 på avancerad nivå och 120 fristående kurser. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.

TID OCH PLATS ÖPPET HUS:

Torsdagen den 28 februari, kl. 9–12 och 16–18, Högskolehallen (hus I)

Rundvandringar på campus hålls kvart över och kvart i varje hel timme (utgår från entrén i hus I).