Hem EVENT Öppet hus på Högskolan i Halmstad på torsdag

Öppet hus på Högskolan i Halmstad på torsdag

Publicerat av: Redaktionen

Vad kan man studera vid Högskolan i Halmstad?

Hur går högskolestudier till? Hur är studentlivet i Halmstad?

Öppet hus på Högskolan i Halmstad på torsdag

Det är några frågor som besökare kan få svar på under öppet hus på Högskolan, som i år äger rum på torsdag, den 28 februari.

På torsdag slår Högskolan i Halmstad upp portarna och välkomnar alla som är intresserade av att få veta mer om Högskolan, våra utbildningar och hur det är att vara student.

– Öppet hus vänder sig främst till presumtiva studenter, till exempel gymnasieungdomar som står inför valet att söka till högre studier i höst, men alla intresserade är välkomna, säger projektledare Sofia Ryan Hägerling.

På öppet hus kan besökarna:

  • besöka utbildningsmässan
  • träffa studenter, lärare och studievägledare
  • gå på guidad rundtur på Högskolan
  • lyssna på miniföredrag om Högskolans utbildningar
  • få karriärtips och råd inför studietiden
  • få veta mer om möjligheter till utlandsstudier

Intresset för Högskolans årliga öppet hus-evenemang brukar vara stort. Besökarna kommer främst från gymnasieskolor, Komvux och arbetsförmedlingen runt om i regionen.

– Förra året hade vi så många som 1 500 besökare. På eftermiddagen brukar även en del föräldrar till gymnasieelever, och allmänhet komma hit för att ta en titt på Högskolan, säger Sofia Ryan Hägerling.

Högskolan i Halmstad har 30 program på grundnivå, 20 på avancerad nivå och 120 fristående kurser. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.

TID OCH PLATS ÖPPET HUS:

Torsdagen den 28 februari, kl. 9–12 och 16–18, Högskolehallen (hus I)

Rundvandringar på campus hålls kvart över och kvart i varje hel timme (utgår från entrén i hus I).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>