Hem NYHETER Sjöfartsprogrammet i Härnösand blir sökbart

Sjöfartsprogrammet i Härnösand blir sökbart

Publicerat av: Redaktionen

Sjöfartsprogrammet på Härnösands gymnasium kan komma att starta igen hösten 2020.

Skolnämnden har beslutat att göra programmet sökbart och blir det tillräckligt många sökande så startas programmet.

Sjöfartsprogrammet i Härnösand blir sökbart 2

På Härnösands gymnasium finns bland annat en avancerad sjöfartssimulator som används i undervisningen.

− Efter att ha gjort en djupare analys och framför allt efter dialog med sjöfartsbranschen vill vi göra ett seriöst försök att starta om programmet, säger skolnämndens ordförande Monica Fällström (S).

Det var en enig skolnämnd som fastställde gymnasiets programutbud inför nästa läsår och där ingår nu alltså även sjöfartsprogrammet med 32 platser.

− Nu ska vi göra vårt bästa för att marknadsföra programmet och där har även sjöfartsnäringen lovat att hjälpa till. Vi söker elever från hela Sverige, säger Monica Fällström.

− Det slutgiltiga beslutet beroende på antalet sökande kommer vi att ta i samråd med kommunstyrelsen, säger Monica Fällström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>