Stor barnrättskonferens i Malmö - 60 deltagare från 14 länder diskuterar globala barnrättsfrågor på Studio
Hem PEDAGOGSNACK Stor barnrättskonferens i Malmö – 60 deltagare från 14 länder diskuterar barnrättsfrågor på Studio

Stor barnrättskonferens i Malmö – 60 deltagare från 14 länder diskuterar barnrättsfrågor på Studio

Publicerat av: Redaktionen

Det globala nätverket ChildFund Alliance stödjer 23 miljoner barn i 70 länder och består av 11 organisationer från olika delar av världen.

Barnfonden, en av få barnrätts- och utvecklingsorganisationer baserade i Malmö, är värd för det internationella mötet i maj där organisationerna möts och diskuterar globala barnrättsfrågor.

ChildFund Alliance är ett globalt nätverk som består av 11 organisationer från Sverige, USA, Nya Zeeland, Australien, Tyskland, Italien, Korea, Japan, Kanada, Spanien och Frankrike. Tillsammans stödjer nätverket 23 miljoner barn och familjer i 70 länder. ChildFund har funnits sedan 1938.

ChildFund arbetar i utsatta områden i världen – alltid med barnet i fokus. Långsiktiga insatser inom bland annat hälsa, utbildning och ökad motståndskraft mot klimatförändringarna har som mål att förbättra barns livsvillkor för ett liv i trygghet fritt från våld och övergrepp. Organisationen genomför också humanitära insatser i katastrofområden, just nu bland annat på Afrikas Horn och i Ukraina.

Stor barnrättskonferens i Malmö - 60 deltagare från 14 länder diskuterar globala barnrättsfrågor på StudioDe drygt 60 deltagarna, som består av chefer och experter inom ChildFund världen över, kommer att avhandla ämnen som rör bland annat hur våld mot barn ökar på grund av klimatförändringarna och hur samarbetet med lokala partners kan utvecklas för att stärka lokalt ägarskap. Bland annat deltar Meg Gardinier, chef för ChildFund Alliance.

Mötet äger rum mellan den 22-26 maj på Studio Meetingpoint i Malmö, med Altitude meetings som organisatör.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>