Hem NYHETER Studentlitteratur ansluter till Skolsynk

Studentlitteratur ansluter till Skolsynk

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet kring Skolsynk för Google växer.

Nu ansluter Studentlitteratur till initiativet för att ge lärare och elever enklare tillgång till ett ännu större utbud av digitala läromedel.

Studentlitteratur ansluter till Skolsynk

Regeringen har beslutat om en nationell strategi för skolans digitalisering som ska uppnås 2022. Ett område strategin nämner är åtgärder för att förenkla inloggningar. Därför har ILT Inläsningstjänst, Gleerups och NE Nationalencyklopedin tagit initiativ till Skolsynk för Google, som automatiserar inloggning och kontoskapande så att lärare och elever helt sömlöst får tillgång till sina digitala läromedel. Nu ansluter Studentlitteratur till samarbetet.

– Det ska vara enkelt att komma åt och använda sina digitala läromedel. Med Skolsynk för Google ökar vi tillgängligheten av digitala läromedel och ger läraren mer tid till att fokusera på själva undervisningen och elevernas kunskapsutveckling, säger Ronny Pettersson, Studentlitteraturs förlagschef för skola och lärarutbildning.

Underlättar för många lärare och elever
Skolsynk för Google kan beskrivas som en synkroniseringsmotor för att överföra kontoinformation från huvudmäns Google-installation till deras olika tjänsteleverantörer. Mer än hälften av Sveriges kommuner och skolor använder Googles G Suite for Education. Därför kommer lösningen snabbt att underlätta för väldigt många lärare och elever.

Initiativ utan vinstsyfte
Skolhuvudmän får tillgång Skolsynk för Google utan kostnad. Initiativet sker helt utan vinstsyfte och bekostas fullt ut av de medverkande tjänsteleverantörerna.

– Vi hoppas att vi med detta initiativ kan förenkla lärarens vardag och samtidigt bidra till skolans utveckling. Vi välkomnar fler aktörer till samarbetet för att använda och vidareutveckla Skolsynk för Google, säger Ronny Pettersson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>