Hem FEATURED Succéresultat efter årets tilldelning: 30 yrkeshögskole-utbildningar startar hösten 2020 på Nackademin

Succéresultat efter årets tilldelning: 30 yrkeshögskole-utbildningar startar hösten 2020 på Nackademin

Publicerat av: Redaktionen

Idag kom Myndigheten för yrkeshögskolans besked kring vilka utbildningar som startar till hösten 2020.

Expansionen av yrkeshögskolan fortsätter för tredje året i rad och på Nackademin startar så många som 11 nya och pricksäkra yrkeshögskoleutbildningar till hösten 2020 och totalt startar 30 utbildningar.

Succéresultat efter årets tilldelning: 30 yrkeshögskole-utbildningar startar hösten 2020 på Nackademin

En nyhet är fokus på mer tillgängliga och flexibla utbildningsformer, hos Nackademin i form av två nya satellitutbildningar och en på distans.

Ett område som fortsätter att växa och som det görs stora satsningar på inom yrkeshögskolan är IT och en tydlig trend är hur digitaliseringen idag berör alla utbildningsområden.

På Nackademin startar 6 nya IT-utbildningar till hösten och totalt erbjuder Nackademin nu 12 Yh-utbildningar inom IT.

Byggbranschen står inför en matchningsutmaning för att säkra jobb och tillväxt och behovet av yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och anläggning är fortsatt starkt. På Nackademin startar 4 nya byggutbildningar till hösten och totalt erbjuder Nackademin 10 Yh-utbildningar inom bygg.

Nytt för i år är att Nackademin hösten 2020 kommer att starta en utbildning till lärarassistent – en ny yrkesroll med syftet att avlasta lärare och bli en inkörsport till yrket.

– Vi är stolta och glada över förtroendet att fortsätta kompetensförsörja Sveriges branscher genom vår pricksäkra utbildningsform och ser fram emot att erbjuda våra studenter kvalitativa yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

Här är alla nya utbildningar som startar hösten 2020 och som öppnar för ansökan den 10 januari:

IT
Business Intelligence-analytiker
Internet of Things-utvecklare
Programutvecklare .NET
Programutvecklare Java
UX-designer
Webbutvecklare .NET CMS

Pedagogik och undervisning
Lärarassistent – Satellitutbildning

Här hittar du alla 30 yrkeshögskoleutbildningar som startar hösten 2020. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>