Sveriges Elevkårer om regeringsöverenskommelsen: Bra ambitioner kring skolan, nu vill vi se verkstad
Hem REPORTAGE Sveriges Elevkårer om regeringsöverenskommelsen: Bra ambitioner kring skolan

Sveriges Elevkårer om regeringsöverenskommelsen: Bra ambitioner kring skolan

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges Elevkårers ordförande Josefine Fälth kommenterar den regeringsöverenskommelse som idag presenterades.

– Överenskommelsen ser lovande ut, men precis som i skolan måste man visa faktiska resultat för att få ett bra betyg i slutet.

-Likvärdigheten i skolan måste stärkas och det finns många förslag i överenskommelsen som Sveriges gymnasieelever länge efterfrågat. Nu vill vi se snabb verkstad. Och förväntar oss att den nya regeringen lyssnar på elevernas perspektiv när man nu går mot en reformtung period.

– En bred reform av elevhälsan är både efterlängtad och nödvändig. Elever måste må bra för att kunna lära sig och det är obegripligt att detta område inte stått högre upp på prioriteringslistan tidigare. Kan detta bli mandatperioden det vänder är det på tiden. Inte minst de kvardröjande konsekvenserna från distansundervisningen under pandemin kräver att vi agerar.

Sveriges Elevkårer om regeringsöverenskommelsen: Bra ambitioner kring skolan, nu vill vi se verkstad

Josefine Fälth

– En mandatperiod går fort, men en gymnasietid går ännu snabbare. För att snabbt få till förbättringar hoppas vi att den nya regeringen tar vara på goda förslag som redan utretts, till exempel kring läromedel och studievägledning. Vi som var experter i utredningen guidar gärna till guldkornen.

Sveriges Elevkårer har dock en oro över synen på ökade befogenheter och förväntansdokument och förväntar sig en utredning där elevernas perspektiv lyfts.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>