Digital ansökan om skolskjuts
Hem Appar Digital ansökan om skolskjuts

Digital ansökan om skolskjuts

Publicerat av: Redaktionen

Från måndag 1 mars 2021 kommer vårdnadshavare att kunna ansöka om skolskjuts via en e-tjänst.

Digital ansökan om skolskjuts

Elever som uppfyller avståndsreglerna beviljas automatiskt skolskjuts utan ansökan.

E-tjänsten gäller för de som inte uppfyller avståndsreglerna men som av andra skäl, till exempel växelvis boende, har rätt till skolskjuts. Ansökan kan göras för innevarande och kommande läsår och ska skickas in senast 1 maj inför nytt läsår.

Skolskjutshandläggare Lars Lundberg berättar att e-tjänsten är ett led i att förbättra tillgängligheten och servicen till medborgarna.

Vem kan ansöka om skolskjuts via e-tjänsten?

Den nya e-tjänsten omfattar ansökan om skolskjuts vid växelvis boende, eller på grund av särskilda skäl för elever i grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan exempelvis om:
• Eleven har valt en annan skola än kommunens placeringsskola (t ex friskola, fotbollsklass, musikklass eller annan kommunal skola).
• Eleven har växelvis boende.
• Elevens skolväg understiger avståndsgränsen, men det finns transportbehov beroende på funktionsnedsättning eller medicinska skäl (om inte eventuellt tidigare beslut gäller för flera läsår).
• Elevens skolväg är kortare än avståndsgränsen men bedöms trafikfarlig.

Beslut om skolskjuts ges i god tid före skolstart. Vid hög arbetsbelastning under skolåret kan handläggningstiden vara upp till sex veckor.

Skolskjuts beviljas automatiskt för de som uppfyller avståndsreglerna

Alla elever i förskoleklass, grundskola, grund- och gymnasiesärskola som uppfyller avståndsreglerna får skolskjuts automatiskt utan att skicka in någon ansökan. Information om eventuella biljetter, transportsätt och tider skickas hem i god tid före skolstart. Elever som börjar i förskoleklass till hösten får ett informationsbrev till folkbokföringsadressen, där aktuellt skolskjutsbeslut framgår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>