Granitor förvandlar en tidigare golfhall till en modern skola i Kristianstad
Hem KOMMUNER Granitor förvandlar en tidigare golfhall till en ny modern skola i Kristianstad

Granitor förvandlar en tidigare golfhall till en ny modern skola i Kristianstad

Publicerat av: Redaktionen

När den nya skolan Praktiska Gymnasiet Kristianstad öppnar sina dörrar efter sommarlovet, välkomnas elever, lärare och anställda in till nya skollokaler med funktionella verkstäder, stora gemensamma ytor och moderna lektionssalar.

Sedan Granitor förvärvade fastigheten, Infanteristen 4, i mars 2020 har stora miljöanpassade renoveringar, till- och ombyggnationer av lokaler utförts för att skapa plats för den nya skolans olika program och inriktningar.

Maria Ekström är affärschef på fastighetsutvecklaren Granitor Properties och har följt ombyggnationen.

– Det är fantastiskt att se hur äldre byggnader får nytt liv och hur bra resultatet har blivit. Mycket tack vare ett nära och gott samarbete med kunden AcadeMedia, en spännande idéskiss från arkitekterna Krook & Tjäder och ett väl genomfört arbete av byggentreprenören Fastec Sverige AB har visionen blivit verklighet.

Granitor förvandlar en tidigare golfhall till en modern skola i KristianstadFastigheten som ursprungligen uppfördes som golfhall har gjorts om helt invändigt med bland annat nya våningsplan.

– Vi har utvecklat ett antal samhällsfastigheter tidigare och har alltid med oss människors behov av samhällsfunktioner och service i fastighetsutvecklingen. Det som är unikt med just det här projektet är den omfattande förvandlingen och återbruket. Det finns något vackert i att förädla, ta tillvara och utveckla äldre omoderna fastigheter till attraktiva samhällsfastigheter, säger Maria Ekström, affärschef, Granitor.

Skolan ligger i ett naturskönt område. Utsikten från elevernas samvaroytor över Natura 2000-området Vattenriket är fantastisk. Eftersom fastigheten gränsar till området är det lätt att på en rast gå ut i naturen.

– I dessa nya fina lokaler ökar våra möjligheter att bidra till att utbilda framtidens arbetskraft, säger Bo Berntsson, rektor Praktiska Gymnasiet Kristianstad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>