Stärkt samarbete mellan Dalslandskommunerna och Högskolan Väst
Hem NYHETER Stärkt samarbete mellan Dalslandskommunerna och Högskolan Väst

Stärkt samarbete mellan Dalslandskommunerna och Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Nu stärks samarbetet mellan Högskolan Väst och Dalslandskommunerna.

Kommunerna i Dalsland håller på att etablera en gemensam samverkansplattform, Campus Dalsland, för att locka fler att studera.

I fredags signerades en avsiktsförklaring mellan Campus Dalsland och Högskolan Väst.

Samarbetet mellan Campus Dalsland och Högskolan Väst är det första steget för Dalslandskommunerna att sätta igång samverkan för att locka till högre utbildning. Här handlar det bland annat om att långsiktigt utveckla samverkan som fokuserar på kunskaps- och kompetensfrågor samt verksamhetsutveckling.

Exempel på samverkansaktiviteter kommer att ske inom bland annat utbildning på grund- och avancerad nivå, uppdragsutbildning för kompetens- och verksamhetsutveckling, forsknings- och utvecklingsarbete och internationella samarbete.

­”Det här är ju ett bra kvitto på att det finns ett stort intresse för Campus Dalsland. Att Högskolan Väst väljer att kliva fram först är oerhört positivt. Det här är en väldigt bra signal till omgivningen,” säger Stig Bertilsson, kommunalråd i Bengtsfors kommun och den som signerar Avsiktsförklaringen för Campus Dalsland.

Att Högskolan Väst kommit in så tidigt i denna process ser Stig Bertilsson som avgörande.

”Vi jobbar med detta för att vi kommuner i Dalsland måste bidra till att lyfta utbildningsnivån i Dalsland och detta är ett viktigt och avgörande steg i det fallet.”

Stärkt samarbete mellan Dalslandskommunerna och Högskolan Väst

Stig Bertilsson, kommunalråd i Bengtsfors kommun, och Martin Hellström, rektor för Högskolan Väst, har just skrivit på en avsiktsförklaring mellan Campus Dalsland och Högskolan Väst.

Rektor Martin Hellström är också positiv till samarbetet.

”Högskolan Väst har i hög grad varit delaktig i att tillsammans med våra partners utveckla idén om ett Campus Dalsland. Vi tror på lärcentra som ett sätt att minska avstånden mellan studenter och högskola men även andra utbildningsgivare. I högskolans strategiska plattform är det central för vår vision att bygga kunskap i samverkan med andra och gör den tillgänglig för fler. Avsiktsförklaringen ligger helt i linje med vår vision.”

Martin Hellström har stora förhoppningar på Campus Dalsland.

”Min förhoppning och förväntning är att Campus Dalsland blir en plats där alla som vill utvecklas kan mötas. En förebild för mig är Campus Västervik som idag har många olika partners som erbjuder utbildningar från många olika utbildningsgivare. Jag hoppas att Campus Dalsland kommer att utvecklas på samma sätt som Campus Västervik och att hela regionen kommer att växa på det sättet.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>