ILT Education förvärvar norska Edtech-bolaget Aski Raski
Hem UTBILDNING ILT Education förvärvar det norska Edtech-bolaget Aski Raski

ILT Education förvärvar det norska Edtech-bolaget Aski Raski

Publicerat av: Redaktionen

Nordens ledande EdTech-koncern ILT Education, förvärvar det norska bolaget Aski Raski, som utvecklar och marknadsför det ledande verktyget inom tidig läsinlärning.

Detta är ett led i ILTs aktiva strävan efter att genom förvärv snabbare nå ut med fler produkter som gör nytta i elevernas vardag.

Aski Raski är ILTs fjärde förvärv de senaste två åren.

ILT Education’s vision är att alla skall ha rätt till en likvärdig utbildning. Det gör vi genom en rad tjänster som värnar extra om de elever som behöver lite mer stöttning. Sedan 1991 har ILT Education stöttat elever med läs- och skrivsvårigheter med kompensatoriska verktyg. Genom förvärvet av Aski Raski tillför ILT ett verktyg till sin portfölj som motverkar att elever får svårigheter med läsning. Aski Raski används av lärare och elever som ett verktyg för att i ett tidigt skede strukturera läsinlärningen. Aski Raski används i 40% av alla norska skolor, och älskas av lärare och elever då det ger tydliga resultat.

ILT Education förvärvar bolaget av grundaren och huvudägaren Ingrid Ask, med familj. Förvärvet är en del i en generationsväxling då Ingrid – som varit upphovsman till Aski Raski-metoden – är i pensionsålder. Tillsammans med ILTs norska organisation kommer Aski Raski och ILT bygga tjänsten vidare och hjälpa ännu fler barn i sin tidiga lästräning! ILT med deras erfarenheter och organisation kommer kunna stötta Aski Raski i sin framtida tillväxt inom en rad områden.

“Aski Raski är ett bevis på att långsiktig strävan mot perfektion och med elevens bästa för sinnet ger resultat. Genom att ha växt organiskt över 20 år, används nu metoden och systemet i 40% av alla norska skolor. En stor andel av lärarna ser Aski Raski som en naturlig del av deras läsinlärningsarbete. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Aski Raski framöver” säger Jakob Skogholm, VD på ILT Education.

ILT Education förvärvar norska Edtech-bolaget Aski Raski“Genom ILT Education har vi hittat en partner som vi tror kommer förvalta och utveckla vårt barn Aski Raski väl framgent. I den fas vi är i nu är det viktigt att få stöttning och influenser från nya håll, och det tror vi ILT kommer kunna ge oss. Vi kommer finnas kvar vid sidan och vara behjälpliga med det fortsatta bygget av Aski Raski och hoppas att ännu fler barn kommer få stöttning av verktyget framöver”, säger grundaren och huvudägaren Ingrid Ask.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>