Kalix väljer CoSafe för att säkra trygga skolor även i framtiden
Hem NYHETER Kalix väljer CoSafe för att säkra trygga skolor även i framtiden

Kalix väljer CoSafe för att säkra trygga skolor även i framtiden

Publicerat av: Redaktionen

På senare år har bråk, intrång och stök blivit allt vanligare i Sveriges skolor.

Kalix väljer CoSafe för att säkra trygga skolor även i framtiden

Kommunhuset i Kalix. Source: Wikimedia Commons. Author: FritzDaCat

I Kalix har man hittills klarat sig utan allvarliga incidenter, något man förstås gärna vill försäkra sig mot även i framtiden.

Därför väljer Kalix kommun nu – som första kommun i Norrbotten – att införa CoSafe för att larma och informera vid incidenter.

En säker skola borde vara självklar men dessvärre ser verkligheten annorlunda ut. Varje vecka inträffar allvarliga händelser. Senast i januari gick en 25-årig man in på en gymnasieskola i Varberg, beväpnad med kniv och yxa och skadade en elev.

– För oss i Kalix är det viktigt att ha en trygg skola, både för elever och personal, därför är vi nöjda med att börja använda CoSafe, säger Charlotte Sundqvist, skolchef i Kalix Kommun.

CoSafe hanterar olika incidenter med funktioner som larm om ut- och inrymning, personlarm och inkallning samt ser till att all personal alltid har tillgång till viktiga dokument. Systemet används redan av kommunala och privata huvudmän med 50 000 elever bland annat i Stockholm, Örebro, Växjö och Malmö. Nu blir Kalix första kommun i norra Sverige att införa CoSafe i skolorna.

– Vi är väldigt glada över att Kalix valt CoSafe. Bara de senaste veckorna har jag haft kontakt med ett 10-tal kommuner i Norr- och Västerbotten som är intresserade av vårt system, säger Joakim Genetay, ansvarig för CoSafe i norra Sverige och stationerad i Umeå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>