Känner du någon lärare som förtjänar titeln “Sveriges bästa lärare 2022”
Hem REPORTAGE Känner du någon lärare som förtjänar titeln “Sveriges bästa lärare 2022”

Känner du någon lärare som förtjänar titeln “Sveriges bästa lärare 2022”

Publicerat av: Redaktionen

När ljuset och våren börjar komma, är det dags att starta upp sökandet efter Sveriges bästa lärare för fjortonde året i rad.

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren har sedan 2009 delat ut detta pris till lärare som inspirerar och motiverar både elever och kollegor, samt har en djup kunskap inom sitt ämne och med en lysande förmåga att lära ut.

Framtidens arbetskraft sitter i skolbänken och ingen skola är bättre än sina lärare. Därför vill vi uppmärksamma läraryrkets avgörande insats för samhällets och näringslivets utveckling. Vi vill inspirera fler att söka sig till läraryrket för att bli duktiga och engagerade lärare som utbildar framtidens medborgare.

Känner du någon lärare som förtjänar titeln “Sveriges bästa lärare 2022”Vi anser däremot att villkoren för läraryrket är i behov av förändring och att yrket måste värderas högre. Lärare måste ges nödvändig arbetstid och resurser att fokusera på undervisning för att ge elever rätt förutsättningar att uppnå goda skolresultat. Sedan 2009 har vi velat se en ökning av lärarlönerna på 10 000 kr i månaden och utvecklingen har varit positiv, men ännu inte tillräcklig. För att belysa detta mottar vinnaren av Sveriges bästa lärare en symbolisk prissumma på 10 000 kr, samt får titeln ”Sveriges bästa lärare 2022”.

Känner du någon som förtjänar att få ett pris för sin insats? Skicka din nominering till skola@handelskammaren.com, med följande information:

  • Lärarens namn, vilken skola och skolans ort hen arbetar på.
  • Vilka speciella egenskaper har hen som lärare och ledare?
  • Beskriv hur läraren gör undervisningen bättre.
  • Har läraren andra egenskaper eller projekt som sticker ut?

Alla är välkomna att skicka in sin nominering fram till och med den 18 april 2022. Vinnaren som därefter utses, kommer få ta emot sitt pris i samband med Handelskammarens årsmöte i Malmö den 2 juni 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>